Curaj nebun al piraților, dar cu sfârșit tragic. O barcă cu motor a deschis focul împotriva unei nave de război
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Fregata daneză Esbern Snare. Sursă foto: Ministerul Apărării din Danemarca via DefenseRomania
Fregata daneză Esbern Snare. Sursă foto: Ministerul Apărării din Danemarca via DefenseRomania
Un incident a avut loc în Golful Guineei, între fregata daneză Esbern Snare și o ambarcațiune de mare viteză a piraților care activează în regiune. 

În urma confruntării dintre cele două nave patru pirați au fost uciși iar ambarcațiunea acestora scufundată. Incidentul este confirmat chiar de Ministerul Apărării de la Compenhaga.

Misiunea fregatei daneze Esbern Snare în Golful Guineea are ca scop protejarea rutelor comerciale și face parte dintr-o coaliție internațională de combatere a pirateriei.

În acest context, potrivit Forțelor Armate daneze, în această săptămână, în cursul zilei de miercuri, 24.11, scrie DefenseRomania, fregata Esbern Snare a răspuns unui apel cu privire la un risc crescut de activități ce vizează pirateria în sudul Nigeriei. Nava de luptă s-a îndreptat către regiune, de la bordul acesteia decolând pentru a „deschide calea” câteva elicoptere Seahaw.

În după amiaza acelei zile unul din elicopterele daneze au identificat ....

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSEROMANIA ȘI VEZI CUM S-A AJUNS LA CONFRUNTARE ÎNTRE O NAVĂ DE RĂZBOI ȘI O AMBARCAȚIUNE CU MOTOR, DAR ȘI CUM S-A SFÂRȘIT TRAGIC INCIDENTUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel