Cura tibetană cu usturoi, un remediu natural la îndemână. Iată cum se prepară tinctura
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cura tibetană cu usturoi, un remediu natural la îndemână. Iată cum se prepară tinctura. Sursa foto: freepik.com
Cura tibetană cu usturoi, un remediu natural la îndemână. Iată cum se prepară tinctura. Sursa foto: freepik.com
Ai auzit vreodată de cura tibetană cu usturoi? Să aflăm împreună dacă este într-adevăr atât de eficientă în tratarea unor patologii.

Cura tibetană cu usturoi este un remediu natural, care a fost folosit de sute de ani de călugării budiști din Tibet. Această rețetă a medicinii tradiționale tibetane a fost folosită pentru a scădea nivelul de grăsime corporală și pentru a întări sistemul imunitar.

La fel ca tibetanii, multe alte popoare au folosit usturoiul în medicina tradițională, spre exemplu, cultura chineză, egipteană sau greacă. Popularitatea usturoiului se datorează beneficiilor sale semnificative pentru sănătate.

Să aflăm împreună ce este cura tibetană cu usturoi și dacă are într-adevăr efecte puternice asupra sănătății organismului. 

Ceai verde vs cafea. Un studiu arată care băutură este mai bună pentru inima ta

Proprietățile usturoiului au fost dovedite științific. Capacitatea sa de a preveni multe tipuri de boli se datorează conținutului ridicat de vitamine (vitamina B6, vitamina C și vitamina B1), de nutrienți și de substanțe antioxidante.

În plus, atunci când sunt zdrobiți, cățeii de usturoi eliberează o substanță numită alicină care are proprietăți antifungice și antibacteriene.

Pentru a înțelege semnificația tratamentului tibetan cu usturoi, ar trebui să ne amintim de medicina tradițională tibetană, cunoscută și sub numele de Sowa Rigpa. Aceasta se bazează pe religia și literatura budistă și este încă practicată în unele țări asiatice precum China sau India.

Pentru a evita apariția bolilor și pentru a menține organismul echilibrat și sănătos, această medicină folosește remedii naturale, pe bază de ierburi și plante, precum cura tibetană cu usturoi.

Dieta rusească. Slăbești 6 kg în două săptămâni

Cum se prepară medicamentul care este utilizat pentru a trata toate bolile și pentru a obține o sănătate de fier și o viață lungă.

Ingrediente:

311 grame de usturoi,

595 de grame de unt de iac (un bivol care trăiește în regiunile muntoase din Asia și este comun în zona Tibetului)

200 de grame de apă,

100 de grame de orez. 

 

Prepararea, pas cu pas

 

Cățeii de usturoi se zdrobesc și se fierb în apă până când apa se evaporă. În acest moment, amestecați usturoiul fiert cu untul de iac. Pasta obținută se pune într-un recipient și se lasă 21 de zile la fermentat, acoperită cu boabe de orez.

Apă cu sare pentru dureri în gât și levănțică pentru insomnii: 4 secrete ale medicinei tradiționale

Preparatul pe bază de usturoi trebuie consumat în doze mici sau picături amestecate cu apă cu 20 de minute înainte de mesele principale ale zilei (micul dejun, prânz sau cină). Preparatul se ține  la rece în frigider. Cura trebuie administrată cel puțin zece zile.

 

Cură cu usturoi.  Beneficii

 

Proprietățile curei tibetane cu usturoi sunt strâns legate de nutrienții și substanțele prezente în usturoi. Dintre beneficii subliniem:

- ajută la pierderea în greutate,

- reduce nivelul de grăsime din organism și din sânge,

- scade nivelul „colesterolului rău” (LDL),

- ajută la curățarea ficatului, îmbunătățind funcționarea acestuia,

- îmbunătățește circulația,

- combate acumularea excesivă de lichide în organism,

- este bun pentru rinichi,

- întărește sistemul imunitar,

- reglează tensiunea,

- are efecte antioxidante.

Usturoiul conține alicina, un ingredient activ, care acționează ca un antibiotic natural. Acest lucru explică faptul că această cură tibetană este eficientă în tratarea unor boli.

Consumă ouă de prepeliță: sunt bogate în zeci de nutrienți și antioxidanți. Pentru unele persoane sunt însă interzise

Consumul de usturoi ca remediu naturist nu este recomandat celor care suferă de patologii, în special  vasculare sau cardiace, care sunt tratate cu medicamente anticoagulante. Alte contraindicații se referă la persoanele cu probleme digestive, care nu ar trebui să consume usturoi.

Cura tibetană cu usturoi este într-adevăr atât de miraculoasă? Sub denumirea comercială Tibetan Garlic Cura, de fapt, ascunde  un preparat normal și obișnuit de tinctură de usturoi. Acesta din urma se obține prin macerarea usturoiul cu alcool. Cât despre cura tibetană, unii vorbesc despre această rețetă scrisă pe tăblițe de lut acum 4000 de ani, dar în realitate nu există nicio dovadă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel