Cura de magneziu: de ce, când și cum se face?
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Oboseala, stresul, insomniile... Aveți nevoie cu siguranță de o vacanță. Dar, poate, și de puțin magneziu. 

În materie de suplimente alimentare, magneziul este un clasic. Fiecare om al muncii, în mod normal, își alege cel puțin o dată pe an cutia de capsule sau tablete pentru a-și face cura. Scopul? Răsfățarea - printre altele - a sistemului său nervos, prin încetinirea și calmarea stresului și oboselii. Cu toate acestea, unele reguli rămân a fi îndeplinite pentru o eficiență maximă.

Pentru simplul și bunul motiv că este un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului: „Acesta joacă un rol în 300 de reacții metabolice. Acționează asupra mușchilor, a nervilor, la detoxifierea organismului sau în digestie”, spune naturopatul Nicole Tripier, potrivit Madame Figaro. Într-un buletin informativ cuprinzător pe această temă, scris de către medicul și specialistul în terapie de nutriție Jean Paul Curtay, profesionistul a adăugat că „magneziul este catalizatorul pentru producerea de energie”.

[citeste si]

Un mineral esențial în viața de zi cu zi pe care organismul nu-l mai produce singur și pe care trebuie să-l introducem în hrană și apă pentru a ne asigura cota de zi cu zi (aproximativ 375 mg pe zi). Pentru unele persoane, deficiențele provin din cu totul altă parte decât din farfurie: „Astăzi solurile noastre sunt realmente sărace, astfel încât dieta noastră, cât ar fi ea de echilibrată, nu este suficientă pentru a satisface nevoile noastre de magneziu“, spune naturopatul. Afirmație confirmată și de doctorul Curtay, potrivit căruia, meniurile noastre actuale ne aduc între 100 și 220 mg de magneziu pe zi.

Pentru a identifica lipsa de magneziu, trebuie să ne ascultăm organismul. Dormiți prost și sunteți obosiți înainte chiar de a pleca de acasă? Vă lipsește energia deși mâncați echilibrat și faceți un minim de sport? „Crampe, amețeli, furnicături, grețuri de dimineață, atunci când nu sunteți gravide, iritabilitate – toate acestea sunt, de asemenea, semne de avertizare“, adaugă naturopatul.

Mulți încep cura de magneziu odată cu schimbarea anotimpurilor; înainte de venirea iernii și la ieșirea din aceasta pentru a curăța organismul de toxinele acumulate. Nicole Tripier recomandă cura de magneziu în ianuarie, în timp ce farmacistul Thomas Kassab o recomandă atunci când apar semnele de avertizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel