Cupa Mondială la doi ani. Preşedintele FIFA: E o variantă viabilă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Riccardo, de la Pexels
Fotografie creată de Riccardo, de la Pexels
Gianni Infantino, preşedintele FIFA, spune că varianta unei Cupe Mondiale la doi ani este una viabilă, dar că nu a fost propusă încă. 

"Să fie clar: FIFA nu a propus Cupa Mondială bienală", a spus Infantino în cadrul celui de-al 72-lea Congres FIFA reunit la Doha, în ajunul tragerii la sorţi a grupelor CM 2022.

"Congresul a cerut ca fezabilitatea să fie studiată. Dar FIFA nu a propus nimic. Şi s-a ajuns la concluzia că este viabilă şi că ar avea anumite consecinţe şi anumite impacturi. Acum începe următoarea fază, cea a consultărilor, cea a dezbaterii, cea a găsirii acordurilor şi compromisurilor. Cu federaţiile, ligile, jucătorii", a adăugat preşedintele FIFA.

Infantino speră ca această dezbatere să ajungă la o concluzie "în beneficiul tuturor". "Important la această dezbatere este că am repus fotbalul mondial pe agenda noastră", a subliniat el, după ce a făcut aluzie la anii dedicaţi punerii în ordine a guvernării instituţiei care gestionează sportul cu balonul rotund la nivel global.

Preşedintele FIFA s-a referit la războiul din Ucraina şi la alte conflicte care au loc în lume şi a dat asigurări că, atunci când se vor termina, "fotbalul îşi va putea aduce mica contribuţie la refacerea relaţiilor" între ţările aflate în conflict.

"Vom fi în prima linie în Ucraina şi în toate locurile din lume unde este necesară prezenţa FIFA", a promis el.

Gianni Infantino a mai spus că precedenta Cupă Mondială, disputată în Rusia, în 2018, s-a dovedit "un succes sportiv şi comercial", dar a regretat că moştenirea sa nu a fost "o pace durabilă", scrie Agerpres.

Iranul interzice femeilor să intre pe stadion. FIFA reacționează

FIFA a aflat cu îngrijorare că femeile nu au fost admise la meciul disputat ieri la Mashhad și a cerut Asociației Iraniene de Fotbal mai multe informații pe această temă.

De altfel, marți, 29 martie, autoritățile iraniene au împiedicat femeile să asiste la meciul naționalei Teheranului împotriva Libanului, meci care nu a fost decisiv pentru Cupa Mondială, în condițiile în care calificarea era deja obținută de ceva vreme.

Poziția FIFA în ceea ce privește prezența femeilor la meciurile de fotbal din Iran este clară

”Au fost înregistrate progrese istorice – se arată într-o notă – așa cum este exemplificat de reperul din octombrie 2019, când mii de femei au fost admise pentru prima dată pe stadion în 40 de ani, și mai recent, când unii au fost readmiși la meciul de calificare la Cupa Mondială de la Teheran în ianuarie anul trecut. FIFA - se arată în declarație - se așteaptă ca acest lucru să continue, deoarece nu mai există întoarcere" - o atitudine, cea a celui mai înalt organ de conducere al fotbalului mondial, care apare indirect ca o negare a ipotezei excluderii Iranului de la Cupa Mondială vehiculată la aceste ore", transmite FIFA. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel