Cupa Mondială de Fotbal 2018. Parlamentarii europeni îndeamnă la boicot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Rusia, Cupa Mondială de Fotbal 2018, FIFA
Rusia, Cupa Mondială de Fotbal 2018, FIFA
Zeci de parlamentari europeni au semnat o scrisoare prin care solicită guvernelor din țările membre UE să boicoteze Cupa Mondială de Fotbal găzduită de Rusia în această vară.

Scrisoarea semnată de 46 de parlamentari europeni citează ca motive „bombardarea fără discriminare a școlilor, spitalelor și zonelor civile din Siria, violenta invazie militară a Ucrainei, atacurile cibernetice sistematice, campaniile de dezinformare, amestecul în alegerile din alte țări, tentativele de destabilizare a societăților noastre pentru a slăbi și diviza UE”.

Adusă la cunoștința guvernelor UE

În virtutea acestor motive, susțin semnatarii, Rusia „nu va fi o bună gazdă a Cupei Mondiale”, prin urmare turneul final al competiției de fotbal care urmează să se desfășoare în perioada 14 iunie-15 iulie 2018 ar trebui boicotat de europeni. Documentul a fost trimis astăzi guvernelor tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, relatează postul Radio Europa Liberă.

Ce s-a întâmplat după JO de la Soci

Scrisoare avertizează liderii europeni cu privire la istoria recentă: „La trei zile după Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014 de la Soci, Putin a invadat Ucraina, iar lumea a privit nevenindu-i să creadă. De data aceata, putem lua decizia corectă, refuzând să ovaționăm gravele violări ale drepturilor omului la Cupa Mondială 2018”.

Guvernele Islandei și Marii Britanii au anunțat deja că nu vor trimite niciun oficial guvernamental sau de stat la Cupa Mondială.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel