Cupa Mondială a Cluburilor 2019 va avea loc în Qatar între 11 şi 21 decembrie
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Fotbal: Cupa Mondială a CluburiloEdiţia 2019 a Cupei Mondiale a Cluburilor, penultima în formatul cu şapte echipe participante, se va desfăşura în Qatar între 11 şi 21 decembrie, a anunţat FIFA.

Cupa Mondială a Cluburilor va trece la formatul de 24 echipe începând cu 2021, iar Qatar-ul va găzdui ultimele două ediţii cu şapte participante din 2019 şi 2020, pentru a-şi testa capacitatea organizatorică înaintea Cupei Mondiale din 2022.

FC Liverpool, campioana Europei, CF Monterrey, campioana CONCACAF şi Hienghene Sport, campioana Oceaniei au obţinut deja biletele pentru Cupa Mondială a Cluburilor 2019. Clubul care va reprezenta Qatar-ul va depinde de ce se va întâmpla în Liga Campionilor Asiei. Dacă o echipă din Qatar devine campioană, ea se va califica direct în turul 2, iar dacă este finalistă va juca în meciul de deschidere cu Hienghene Sport, pe 11 decembrie, a precizat FIFA.

Dacă Liga Campionilor Asiei nu este câştigată de o echipă din Qatar, actuala campioană a Qatar-ului, Al Sadd SC, va juca meciul de deschidere cu Hienghene Sport.

Participantele din Africa, Asia şi America de Sud vor fi stabilite în următoarele luni.

Tragerea pentru meciurile din turul 2 şi semifinale va avea loc la sediul FIFA de la Zurich, pe 16 septembrie.

Liverpool va intra direct în semifinale şi va juca cu învingătoarea din turul 2 pe 18 decembrie.r 2019 va avea loc în Qatar între 11 şi 21 decembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel