Cupa Davis. România, învinsă la limită de Polonia
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
Echipa masculină de tenis a României a fost învinsă de Polonia cu scorul de 3-2, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al treilea al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis .

Kamil Majchrzak s-a impus în faţa lui Adrian Ungur cu 6-3, 6-2 în meciul decisiv. România a ratat astfel promovarea în Grupa I valorică (al doilea eşalon mondial), deşi a condus cu 2-1 după meciul de dublu. Adrian Ungur (33 ani, 674 ATP) s-a înclinat într-o oră şi 20 de minute în faţa tânărului Kamil Majchrzak (22 ani, 187 ATP). Polonezul a reuşit mai multe puncte pe serviciul al doilea faţă de Ungur, un alt plus fiind la mingile de break, la care românul a transformat una din şase, iar adversarul 4 din 9. Majchrzak câştigase şi prima sa confruntare cu Ungur, în 2016, la Casablanca, în primul tur, cu 7-5, 6-3.

În primele meciuri de simplu, desfăşurate sâmbătă, Marius Copil l-a învins pe Kamil Majchrzak cu 6-2, 6-4, iar Hubert Hurkacz l-a întrecut pe Adrian Ungur cu 7-6 (3), 7-5. Duminică, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins redutabilul cuplu Lukasz Kubot/Marcin Matkowski cu 7-5, 4-6, 6-3. Marius Copil nu a reuşit să îşi confirme statutul de favorit în faţa lui Hubert Hurkacz, care s-a impus cu 6-3, 6-4. Cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori, Polonia conducând acum cu 4-2. Polonia s-a impus la primul duel, în 1930 (Varşovia), cu 3-2, în primul tur al zonei Europa.

Istoricul, favorabil Poloniei 

Polonezii au câştigat cu 3-2 şi în 1960 (Bucureşti), tot în primul tur al zonei europene. Prima victorie a României s-a consemnat în 1986, cu 4-1, la Varşovia, în sferturile zonei Europa. În 1987, la Braşov, România se impunea cu 4-1, tot în sferturile de finală. La ultima întâlnire, Polonia a câştigat cu 5-0, în 1991, la Poznan, în primul tur al Grupei 1 a zonei Europa-Africa. În primele două tururi ale ediţiei de anul acesta, România a învins Luxemburgul (la Piatra Neamţ) cu 4-1 şi Marocul cu 5-0 (la Cluj-Napoca). Polonia a trecut cu 3-2 de Slovenia şi cu 4-1 de Zimbabwe, iar după 3-2 cu România a promovat în Grupa I a zonei Europa-Africa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel