Cunoscut bancher, menționat într-o scrisoare de adio a unui sinucigaș
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Unul dintre cei mai cunoscuți bancheri din Europa a hotărât să-și dea demisia după ce numele său a apărut în scrisoarea de adio a unui sinucigaș. Este vorba despre bancherul elvețian Josef Ackermann. El a demisionat de la conducerea grupului Zurich Insurance Group AG (ZURN), pentru că numele său apare în biletul de sinucidere al directorului financiar Pierre Wauthier, găsit mort la începutul acestei săptămâni. 

[caption id="attachment_360199" align="aligncenter" width="640"] Pierre Wauthier (stânga) şi Joe Ackermann (dreapta)[/caption]

"Am fost informaţi că o asemenea scrisoare există şi cunoaştem conţinutul ei. În ea se menţionează legătura dintre Pierre Wauthier şi Joe Ackermann", a declarat Tom de Swaan, preşedintele interimar al Consiliului de Administraţie al ZURN, citat de Bloomberg.

Josef Ackermann a declarat că are motive întemeiate să creadă că familia sinucigașului va dori ca el să-și asume o parte din responsabilitate. "Pentru a evita orice prejudiciu asupra reputaţiei Zurich Insurance, am decis să demisionez imediat din toate funcţiile deţinute în board-ul companiei", a spus Ackerman.

Ackermann a condus până anul trecut Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel