Cuminţenia Pământului - ce se întâmplă cu banii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Viorica Dăncilă a anunţat că se va stabili modalitatea de restituire a banilor care au fost donaţi pentru Cuminţenia Pământului. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat înaintea şedinţei de Guvern de astăzi că se va lua o decizie cu privire la banii care au fost donaţi pentru a se achiziţiona Cuminţenia Pământului. 

[citeste si]

"Altă decizie pe care o luăm astăzi este referitoare la Cuminţenia Pământului. În şedinţa de astăzi vom adopta Hotărârea de Guvern prin care sunt stabilite măsurile necesare pentru restituirea sumelor de bani încasate în cadrul subscripţiei publice pentru achiziţionarea sculpturii . Sunt corectate, astfel, neajunsurile din anul 2016 care au făcut ca donaţiile făcute de populaţie să nu poată fi restituite până la acest moment", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern. 

„Sunt oameni de bună credință care au participat și au donat. Conform legii, donația nu mai poate fi returnată și trebuie găsit un mecanism prin care oamenii să-și recupereze banii. Trebuie să vedem exact istoricul acestei povești, iar Corpul de Control va da setul de măsuri care va fi comunicat transparent, public", a declarat George Ivașcu. „Este un mecanism financiar. Ministerul de Finanțe este alături de noi în acest caz. Aștept un răspuns oficial și o limpezire", declara, recent, George Ivașcu, ministrul Culturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel