Cum vrea Ungaria să satisfacă Rusia. „CIA implicată în războiul din Ucraina și interese în distrugerea Rusiei și a economiei maghiare”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Încă de la începerea agresiunii ruse asupra Ucrainei, Ungaria a avut o poziție duplicitară, regimul lui Viktor Orban rămânând apropiat politicilor Federației Ruse.

În pofida faptului că Ungaria nu a blocat sancțiunile împotriva Rusiei, ea le critică în mod activ, reușind și să negocieze în interese proprii adoptarea unor sancțiuni ce țin de zona gazieră, dar mai ales petrolieră.

Ungaria, sub regimul lui Viktor Orban, a avut poziții critice la adresa Ucrainei, inclusiv după invadarea statului vecin de către Federația Rusă și s-a ferit până în prezent să numească invazia rusă o agresiune ilegală, raportându-se mereu la termenul de „războiul ruso-ucrainean”.

Răzvan Munteanu, expert în relații internaționale și realizator Check Media, în ultima ediție a emisiunii Obiectiv EuroAtlantic, difuzată de DefenseRomania, a analizat poziția duplicitară a Ungariei și politica externă a Budapestei care provoacă valuri în rândul UE.

„Din nefericire toate mesajele pe care Ungaria le dă în privința situației din Europa de Est, în privința războiului din Ucraina și inclusiv în privința sancțiunilor impuse Federației Ruse, sunt privite ca mesaje venite pentru a satisface Rusia și pentru a consolida o imagine a Ungariei total diferită față de alte state europene în ochii Federației Ruse. Asta deși Ungaria a votat sancțiunile impuse Federației Ruse, cu mici paranteze, cum sunt cele impuse Patriarhului Chiril unde Ungaria s-a opus”, a subliniat Răzvan Munteanu care crede că Budapesta nu poate fi condamnată însă pentru că a negociat problema sancțiunilor în contextul în care rezervele de gaz și petrol ale Ungariei sunt aproape inexistente.

Presa din Ungaria controlată aproape în totalitate de Viktor Orban copiază la virgulă narativul propagandei ruse

Răzvan Munteanu a arătat că narativul presei maghiare, controlată de regimul lui Orban, e identic cu cel al presei din Rusia.

Inclusiv în ceea ce privește scenarii conspiraționiste privind implicarea serviciilor americane ori a Israelului în războiul din Ucraina cu scopul de a distruge Federația Rusă, fără să se precizeze un rând despre faptul că Ucraina a fost atacată în mod barbar, supusă crimelor de război și unui rapt teritorial fără precedent în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Presa din Budapesta vorbește despre faptul că UE distruge economia Ungariei prin sancțiunile impuse Federației Ruse, narative precum cele conform cărora SUA prin CIA, dar și sioniștii sunt implicați în războiul din Ucraina pentru a slăbi Federația Rusă, sunt narative pe care le regăsim în multe ziare de la Budapesta, care sunt finanțate de apropiați ai lui Viktor Orban.

În 2014 când a avut loc Euromaidanul la Kiev, ziarele de casă ale lui Orban scriau că Euromaidanul e un scenariu orchestrat de către CIA, că nu există nicio dorință a ucrainenilor de a deveni europeni, ci totul este o lovitură colorată de stat. E exact narativul de propagandă pe care Federația Rusă îl folosește intens”, a conchis Răzvan Munteanu.

Urmărește integral emisiunea Obiectiv EuroAtlantic, - Ungaria, calul troian al Rusiei în Europa? -, în care Răzvan Munteanu a analizat dosarul Ungaria 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel