Data actualizării:
Data publicării:

Cum vrea Orban să-l învingă pe Cîțu: Nu ascund că moțiunea mea e conservatoare

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Ludovic Orban a susținut un discurs joi seară. PNL este și trebuie să rămână un partid național, cu specific tradițional, religios creștin, multicultural, multietnic și, în același timp, un partid liberal, se precizează în moțiunea cu care Ludovic Orban își propune să câștige un nou mandat de președinte al formațiunii.

Ludovic Orban și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat pentru funcția de președinte PNL

„Am luat decizia de a candida pentru că ştiu că am capacitatea, energia, forţa, priceperea și dăruirea pentru a duce, în continuare, Partidul Naţional Liberal spre noi victorii politice în interesul României. Pentru mine, bătălia pentru funcția de Președinte al Partidului Național Liberal nu este o bătălie personală, este o bătălie pentru principii, pentru valori, pentru a menține Partidul Național Liberal așa cum a fost din 1875, un partid al neamului românesc, un partid de oameni care își iubesc țara, un partid de oameni care pun pe primul plan interesul României, un partid care s-a identificat cu toate marile realizări ale României în istoria modernă și așa trebuie să rămână Partidul Național Liberal. Noi, Partidul Național Liberal, trebuie să avem această componentă naţională, trebuie să ne bizuim pe rădăcinile puternice pe care le avem în tot ceea ce înseamnă personalitate, tradiţie, cultură a poporului român”, se menționează în moțiunea depusă de Ludovic Orban pentru al doilea mandat de președinte al PNL.

Orban afirmă că obligația conducerii Partidului Național Liberal și a Guvernului PNL este aceea de a sprijini toate proiectele comunităților locale conduse de primari liberali și ale județelor conduse de președinții de Consilii Județene ale Partidului Național Liberal, pentru că, „la guvernare, oamenii te judecă după ceea ce faci, efectiv”.

Orban, discurs lângă echipa sa

În discursul susținut joi seară, Ludovic Orban a spus: „Reprezint o certitudine pentru PNL. Nu ascund că moțiunea mea este una conservatoare. Susținem valori fundamentale pe care PNL le-a avut permanent. Apărăm și reprezentăm interesele fundamentale ale României. (...) Dorim o Românie care să fie o putere la nivel european, o Românie inteligentă, ne dorim o Românie care să ofere fiecărui român șansa de a se realiza aici. PNL susține Biserica, familia, satul românesc, cultura. PNL respinge curentele neo-marxiste care își fac loc în mințile unora dintre români. Suntem un partid care a fost un partener al Bisericii, al moralei creștine și al valorilor creștine”, a spus Ludovic Orban.

Orban: Nu cred că doar numărătoarea preşedinţilor de filiale este importantă în competiţia pentru şefia PNL

Conducerea PNL trebuie determinată de cei 5.000 de delegaţi la Congresul partidului, care 'îşi pun obrazul în fiecare zi în PNL, care promovează şi apără ideile şi imaginea PNL', a declarat, tot joi, liderul liberalilor Ludovic Orban, care a adăugat că nu 'doar' numărătoarea preşedinţilor de filiale este importantă în competiţia pentru şefia formaţiunii.

„Avem aproape 1.300 de primari care sunt modele de activitate, de performanţă în guvernarea locală. Cei mai mulţi dintre ei au schimbat radical în bine faţa comunităţilor locale pe care le-au condus. Avem mii şi mii de consilieri locali, de consilieri judeţeni, de oameni care ne reprezintă în administraţia centrală şi în serviciile deconcentrate, buni profesionişti, oameni oneşti, oameni corecţi, ei reprezintă cu adevărat PNL şi ei trebuie să decidă cine merită să conducă PNL. Am tot respectul, am colaborat cu foarte mulţi din colegii mei care sunt preşedinţi de filiale, dar nu cred că doar numărătoarea preşedinţilor de filiale este importantă în această competiţie. La Congres vor veni 5.000 de delegaţi, care vor reprezenta cei aproape 200.000 de membri ai PNL, care îşi pun obrazul în fiecare zi pentru PNL, care promovează şi apără ideile şi imaginea PNL şi care sunt aceia care trebuie să determine conducerea PNL', a transmis Orban, după ce şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al PNL.

„PNL este total diferit, faţă de cum a arătat în ultimele două - trei luni. PNL are membrii de calitate, oameni cu prestigiu profesional, oameni de caracter, oameni care sunt apreciaţi în comunitate, oameni care îşi respectă cuvântul, oameni consecvenţi, oameni care sunt cu adevărat reprezentanţi de seamă ai PNL', a susţinut Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, la Congresul din 25 septembrie se aleg, alături de preşedintele partidului, preşedinţii Curţii de Onoare şi Arbitraj şi Comisiei de de Revizie şi Cenzori, urmând ca restul conducerii să se aleagă la un Consiliu Naţional ce va fi organizat ulterior. 'Pe 25 septembrie, la Congres, se alege preşedintele PNL. De asemenea, se alege preşedintele Curţii de Onoare şi Arbitraj şi preşedintele Comisiei de Revizie şi Cenzori, restul conducerii se va alege la un Consiliu Naţional care se va desfăşura ulterior Congresului. Competiţia care începe acum şi care va avea deznodământul pe 25 septembrie este competiţia pentru PNL. Am încredere în discernământul colegilor mei, am încredere în democraţia internă din partid, în ciuda tuturor tendinţelor contrare spiritului democratic, care s-au manifestat pe ici, pe colo. Sunt convins că decizia colegilor mei care vor participa la Congres pe 25 septembrie va fi o decizie care va asigura traiectoria ascendentă a PNL şi va oferi capacitatea PNL de a-şi îmbunătăţi performanţa guvernamentală şi de a fi capabil la toate scrutinurile de alegeri din 2024', a punctat Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel