Cum vă puteţi salva copilul de obezitate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Una dintre cele mai bune strategii pentru a reduce obezitatea infantilă este de a îmbunatăţi dieta şi de a face exerciţii în familie. Acest fapt ajută la prevenirea obezităţii infantile şi protejează sănătatea copilului.

autor: Lucian Negrea

Nu toţi copiii care au câteva kilograme în plus sunt supraponderali sau obezi. Unii copii au o greutate mai mare decat este media, dar este normal pentru că ei în timpul dezvoltării au nevoie de grăsime corporală pe care o dau jos în diferitele stadii de dezvoltare. De aceea nu puteţi şti că greutatea copilului este o problemă de sănătate doar uitandu-vă la el.

Utilizând o diagramă de creştere, medicul stabileşte procentele copilului, în sensul în care copilul este comparat cu alţi copii de acelasi sex şi vârstă. Deci, de exemplu, dacă copilul are un procent de 80%, acest lucru înseamnă că are o greutate mai mare sau mai mică decât 80% dintre copii de aceeaşi vârstă şi sex. Anumite puncte de oprire de pe aceste diagrame de creştere, ajută la identificarea copiilor supraponderali şi obezi:

  • Dacă are un indice de masă corporală mai mare de 85-94% decât restul copiilor atunci este supraponderal.
  • Daca indicele de masă corporal depăşeşte 95% atunci este obez.

Uneori cauza obezităţii infantile poate fi o problemă genetică sau hormonală, însă de cele mai multe ori obezitatea este cauzată de faptul că copii manâncă prea mult şi fac prea puţină mişcare.

Intervenţiile chirurgicale nu sunt recomandate copiilor, singura cale de a pierde în greutate reprezintă activitatea fizică mai intensă şi o dietă sănătoasă. Pentru a-i asigura o dietă sănătoasă este recomandat să îi oferiţi mai mult fructe decât alte dulciuri, cum ar fi produsele semi-preparate. De asemenea este indicat ca în loc de sucuri acidulate să încercaţi sucurile naturale.

Masa şi activităţile în familie un factor important pentru evitarea obezităţii la copii

Este recomandat ca masa luată în familie să devina un obicei pentru că astfel veţi şti exact ce anume consumă copilul şi îl veti putea supraveghea. De asemenea încercaţi să faceti ieşiri împreună pentru a fi angrenat în activităţi fizice, nu doar în activităţi sedentare cum ar fi privitul la televizor sau jocurile pe computer.

Cel mai mare inamic al greutăţii la copii sunt produsele de tip fast-food de acee este bine să îi limitaţi aceesul la astfel de preparate pentru că în timp îi vor afecta starea de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel