Data actualizării:
Data publicării:

Cum va putea trece guvernul Ciucă? Chirieac: "Se mizează pe o fisură la votul individual"

Autor: Dan Carp | Categorie: Politica
WhatsApp
foto captură video PNL
foto captură video PNL
Bogdan Chirieac spune că guvernul Ciucă ar putea trece cu voturile parlamentarilor care s-ar speria de perspectiva unor alegeri anticipate ce nu le-ar mai garanta obținerea unui nou mandat în Parlament.   

"Domnul președinte Iohannis a spus că nu este de acord cu alegerile anticipate. Matematica asta impacabilă pe care ați prezentat-o dumneavoastră privind numărul de voturi pentru învestirea Guvernului poate fi fisurată de votul individual al unor membri din PSD, USR sau chiar din AUR. Perspectiva alegerilor anticipate nu bucură nici un parlamentar, să știți. Cei aflați acum în parlament nu sunt siguri dacă vor mai obține un mandat," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3, în emisiunea Cătălinei Porumbel.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis ar putea forța varianta unui al treilea premier, Chirieac a continuat: 

"Varianta celui de-al treilea premier desemnat mi se pare din acest moment cumva forțată. Partidului care a câștigat alegerile, PSD, nu i s-a încredințat nici un mandat de formare a Guvernului, deci rezultă că un partid care s-a clasat pe locul doi poate să formeze guvernul de două ori, să nu reușească și ce să vezi, facem alegeri anticipate. În felul acesta nu ajungem nicăieri. (...)

Nu știu ce-a meditat domnul Iohannis la piramide acum când a fost în Egipt. Domnul general Ciucă speră la votul din partea unor parlamentari din partide aflate în opoziție care nu doresc pe persoană fizică alegeri anticipate, fiindcă dacă pică guvernul Ciucă miercuri se deschide calea pentru alegeri anticipate. Cum gândesc parlamentarii? Domnule, nu avem nici un an de când am intrat în Parlament, intrăm iar în campanie electorală: cheltuială, energie, bani și multe altele". 

Chirieac: Suspendarea președintelui este exclusă

Bogdan Chirieac a mai fost întrebat dacă partidele din opoziție ar putea pregăti un plan de suspendare a președintelui și dacă ar avea vreo șansă un astfel de demers. 

"Este exclus acest lucru. Pe deoparte nu ne-ar înțelege Europa și depindem de banii aceia mulți pe care nu știm să-i luăm, dar măcar vom primi acel avans din PNRR, mai vin și celelalte fonduri europene. Deci, exclus din punctul de vedere european. Apoi, în al doilea rând, nu fiți sigură că lumea ar veni la vot. Uitați-vă la dezastrul din Sectorul 1, cât de greu se strâng voturile pentru un referendum de demitere a primarului. Și acolo se întâmplă o mulțime de grozăvii. Sunt două orașe mari din România fără căldură: Timișoara și București. Nicușor Dan este dispărut, să-l dea prin Interpol, să-l găsească și să-l aducă la primărie. Apoi, Dominic Fritz, este un foarte bun vlogger, este șarmant, vorbește foarte bine limba română, felicitări, dar nu le are de nici o formă cu administrația. Deci, asta cu suspendarea președintelui este imposibilă," a mai spus Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel