Cum va fi vremea în următoarea perioadă. Elena Mateescu (ANM): Ne aşteptăm la minime de -18 grade
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a spus cum va fi vremea în următoarea perioadă, începând chiar din această noapte.

"Urmează, în continuare, o noapte geroasă. Ne aşteptăm ca minimele, pe parcursul acestei nopţi, să fie negative în întreaga ţară, cu un ecart termic cuprins între -12 grade până la -1 grad, cu cele mai coborâte valori în zonele depresionare din estul Transilvanei, -18 grade, acolo unde am înregistrat şi în ultimele două nopţi cele mai coborâte valori de până în prezent din această iarnă.

Şi în Capitală vom avea o noapte geroasă cu valori minime de -10 până la -7 grade. De asemenea, rămânem pe un fond de vreme rece, geroasă în special în zonele centrale, nordice, estice ale ţării, dar şi în partea de sud, sud-est, acolo unde chiar şi temperaturile maxime, chiar dacă vor înregistra o uşoară creştere, caracterizează o vreme mai rece, pentru că vorbim de maxime la scara întregii ţări între -5, până la valori de 2-3 grade Celsius.

"O vreme autentică de iarnă, până la jumătatea acestei săptămâni"

Şi ceața va fi elementul meteorologic semnificativ în partea de sud şi sud-est precum şi în zonele depresionare. Trebuie să menționăm că vor mai fi posibile intensificări ale vântului şi în zona montană înaltă, cu rafale de 60-80 de km/h şi în zonele mai joase de relief - 40-50 km/h.

Aşadar, în continuare, o vreme autentică de iarnă, până la jumătatea acestei săptămâni. Din a doua parte a săptămânii, deși temperaturile vor mai creşte uşor, ele rămân în acelaşi ecart de valori - de la 4 până la 7-8 grade la nivelul maximelor diurne, dar minimele, în general preponderent negative - între -5 și -10 grade Celsius, până la cel mult 3-4 grade, inclusiv în Capitală", a spus Elena Mateescu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel