Data publicării:

Cum va fi vremea în octombrie şi noiembrie 2021. Gabriela Băncilă, veştile aşteptate de români

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Scott Webb - Pexels
Foto: Scott Webb - Pexels

Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operațională în cadrul ANM, a spus cum va fi vremea în lunile care au mai rămas din toamna 2021.

Alegeri prezidentiale 2024

Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operațională în cadrul ANM, a venit cu prognoza meteo pentru lunile noiembrie şi decembrie 2021.

"În primele patru săptămâni – şi ne referim aici la aproape întreaga lună octombrie şi deja vom trece de jumătatea toamnei – vremea am putea spune că o să fie destul de plăcută, în sensul turistic. Şi asta pentru că gradul de umezeală, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, este destul de redusă mai ales în prima jumătate a lunii octombrie, dar cu acelaşi semnal şi pentru ultimele două săptămâni din luna octombrie, deci inclusiv perioada 11-18 şi săptămâna 18-25.

Este adevărat că, în ceea ce priveşte regimul termic, nu sunt semnale că ar fi foarte ridicat.  Chiar zile, nopţi, în unele regiuni, în care vremea să fie ceva mai răcoroasă, dar în aceste condiţii de câmp anticiclonic, cu o masă de aer cu caracteristici polare, dacă umezeala din aer este redusă, atunci aceste condiţii atmosferice generează zilele acelea plăcute de toamnă, cu o dimineaţă răcoroasă, cu o zi, per total, însorită, cu diferenţe destul de mari între temperaturile dimineţii şi cele de la orele prânzului. (...)

Prin variaţiile acestea de temperatură în zilele de toamnă caracterizate de această circulaţie a aerului despre care vorbeam, putem vorbi de diferenţe chiar şi de 20 de grade Celsius între temperatura de la 6-7 dimineaţa şi cea de la orele prânzului. Adică putem înregistra o temperatură de 0-1 grad la orele dimineţii, pentru ca după-amiaza să vină cu temperaturi de 17-18, chiar 20 de grade şi deja intrăm în sezonul de tranziţie, ne ducem spre sezonul rece când în zonele de munte pot fi văzute acele imagini spectaculoase cu norii joşi, apar inversiunile termice şi spuneam că dacă gradul de umezeală este ridicat se formează ceaţa, norii stratus", a explicat Gabriela Băncilă într-un interviu acordat DC News.    

VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel