Cum va arăta proiectul de reformă pe care îl va înainta FSDPR ministrului Bode și șefului Poliției
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al FSDPR, a arătat, pentru DC News, cum va arăta un proiect de reformă a serviciului polițienesc pe care îl va înainta ministrului Bode și șefului Poliției.

'De 30 de ani, vedem cum serviciul polițienesc a înregistrat serioase declinuri, situații în care polițiștii sunt cercetați, acuzați, condamnați pentru că și-au făcut prost treaba. Vedem oameni care reclamă Poliția și acest fapt nu este admisibil. Serviciul polițienesc nu este ceva chic, ci obligația statului român de a garanta apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Federația îi va prezenta domnului ministru Lucian Bode și actualului șef al Poliției proiectul nostru de întărire a autorității polițienești, pe fondul creșterii calității serviciului pe care polițiștii îl oferă comunității.', a spus Ciocan.

'Cea mai mare problemă o reprezintă lipsa de continuitate în actul de comandă la MAI, la nivelul structurilor cu putere de decizie a persoanelor care constituie colegiile de conducere ale Ministerului și consiliile de conducere ale Inspectoratelor de armă.', a punctat Ciocan. 

'O a doua problemă constă în calitatea polițiștilor. Ne propunem o Poliție care să ofere garanții cetățenilor chiar și împotriva actelor unor polițiști care pot greși. Îi vom prezenta proiectul nostru, în această săptămână, atât ministrului Lucian Bode, cât și șefului Poliției. Proiectul va începe cu segmentul de ordine publică. De la criminalitatea stradală pleacă totul.  Mai mult, percepția populației pleacă de la ceea ce se întâmplă în stradă. În atare condiții, noi ne vom face propria evaluare, iar ministrul de Interne și șeful Poliției să dispună imediat și real verificări la toate nivelurile cu privire la performanțele pe care le înregistrează polițiștii, modul în care au fost respectate condițiile încă de la încadrare, de la ceea ce înseamnă atitudine fizică și criterii în acest sens și până la criteriile profesionale.' a declarat Ciocan.

'Polițiștii nu au un scop în sine. Ei sunt la dispoziția cetățenilor, nu cetățeanul este la dispoziția Poliției. Polițistul este plătit de către cetățean. Vom merge cu un proiect, pe toate palierele, pe care îl vom face public! Reiterez faptul că acordăm tot sprijinul domnului ministru de Interne și șefului Poliției. Doresc să mai punctez faptul că polițiștii nu au pensii speciale, ci pensii de serviciu. Alte categorii profesionale au pensii speciale. Dacă premierul ține cont de vocea poporului, îi adresăm că noi, polițiștii, suntem de acord să fie reevaluați toți cei care au pensii speciale, inclusiv primarii. Noi nu înțelegem ce plus valoarea aduc aceștia localităților. Trebuie stabilit clar ce înseamnă pensia specială și în ce condiții anumite categorii profesionale obțin această valoare a statului român.', a conchis Christian Ciocan, pentru DC News.

VEZI ȘI Ciocan, apel către Cîțu: E una din cele mai grave probleme! RISC de țară pentru România!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel