Cum uzi corect trandafirii. De câtă apă au nevoie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să știi cum trebuie udați trandafirii în mod corect și de câtă apă au nevoie, trebuie să urmezi sfaturile de mai jos.

În funcție de tipul de sol, trebuie să știi câtă apă să folosești. Astfel, un sol nisipos are o drenare bună şi nu va reţine apă atât de bine. Un sol argilos va reţine umezeala mai bine. În sezonul cald, trandafirii au nevoie de mai multă apă, în fiecare zi. Îi poţi uda o dată la 2-3 zile. Când temperaturile sunt decente, trandafirii au nevoie de apă o dată la 5-7 zile.

Plantele tinere au nevoie de mai multă apă pentru că este necesar că rădăcinile să se dezvolte în mod corect. După ce trandafirii s-au prins, după aproximativ 6 luni, poţi să reduci cantitatea de apă, scrie cumsa.ro.

Chiar şi modalitatea în care administrezi apă unei tufe de trandafiri este importantă. Este mai bine să oferi o cantitate de apă mai mare trandafirilor o dată la câteva zile, decât să îi uzi câte puţin în fiecare zi. Apa ar trebui să ajungă până la o adâncime de 50 de cm.  Cel mai bine este să uzi trandafirii dis de dimineaţă. Niciodată în timpul zilei, atunci când este cald.

Vezi și: Cum poți folosi scorțisoara în grădină sau în cazul plantelor la ghiveci. Te ajută foarte mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel