Data publicării:

Cum trebuie consumat usturoiul pentru a profita la maximum de proprietățile lui. Carmen Brumă: Atenție la acest aspect!

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @jcomp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @jcomp
Carmen Brumă a prezentat pe pagina de Instagram o rețetă de salată cu păstăi de fasole verde, prilej cu care a vorbit despre cum trebuie consumat usturoiul pentru a beneficia de proprietățile acestuia.

Usturoiul este o plantă din familia Alliaceae, iar bulbii săi sunt folosiți în întreaga lume ca și condiment și plantă medicinală. Usturoiul este cunoscut pentru aroma sa și gustul său puternic. Usturoiul conține o varietate de substanțe nutritive și compuși benefici pentru sănătate, cum ar fi alicina, vitaminele C și B6, seleniu, mangan, calciu și fier.

El a fost utilizat tradițional în medicina populară pentru diverse afecțiuni. Se spune că are proprietăți antimicrobiene, antivirale și antioxidante, putând contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.

Studiile au sugerat că usturoiul poate avea efecte pozitive asupra sănătății cardiovasculare, putând reduce nivelul de colesterol, tensiunea arterială și formarea cheagurilor de sânge.

El este un ingredient de bază în bucătăria multor culturi. Se adaugă la diverse preparate, precum supe, sosuri, fripturi și salate, pentru a adăuga gust și aromă. Poate fi consumat atât crud, sub formă de căței zdrobiți sau mărunțiți, cât și gătit în diverse feluri. De asemenea, există suplimente de usturoi sub formă de capsule sau tablete pentru cei care doresc să beneficieze de proprietățile sale fără a-l consuma direct.

2. Sursă foto... (usturoi1_70752500.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @jcomp

Carmen Brumă a explicat cum trebuie consumat pentru a putea beneficia de proprietățile lui. 

„Usturoiul, pentru a beneficia la maximum de proprietățile lui, e nevoie să fie zdrobit, tocat și lăsat în formula asta 10 minute înainte de a fi consumat, ca să se activeze alicina.

Alicina este substanța aceea antiinflamatorie, antiseptic natural, antibiotic natural care se găsește în usturoi, ceapă și alte legume.

Atenție! Dacă preparăm termic usturoiul evident că se pierde o mare parte din alicină. Eu o să fac asta acum pentru că e compromisul pe care îl facem pentru gust, dar, ideal, dacă vrei să beneficiezi de ce are usturoiul bun, adică alicina printre altele, trebuie consumat crud sub formă de mujdei sau în sosuri în care nu-l prepari termic.", a spus Carmen Brumă pe InstaStory. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel