Cum te menții sănătos fără medicamente. Aurelian Vasile: Pe asta se bazează chiar și medicina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol ce este naturopatia.

Aurelian Vasile, expert naturopat,  a explică ce este naturopatia și cum ne putem menține sănătatea cu ajutorul plantelor.

”Naturopatia este o cale cât mai naturală de a ne menține corpul într-o fază homeostazică, adică cercetăm căile naturale, căile de programare naturale, astfel încât noi să ne menținem sănătatea naturală pe o perioadă cât mai lungă de timp.

"Pe leacurile băbești se bazează chiar și medicina"

Pe leacurile băbești se bazează chiar și medicina. Deci au o relevanță legată de modul în care au fost dezvoltate, dar modul în care au fost promovate nu este exact așa cum au fost ele integrate de către bătrânii noștri în mediul de vindecare al satului, al cătunului. Dar pe ele am evoluat. Deci s-a transmis o informație, s-a sintetizat într-un mediu mai academic și s-a dezvoltat mai departe. Acum naturopatia ia cadrul științific, ca și fitoterapia, devine științifică, modernă, și toate aceste plante sunt importante și relevante în viața noastră de zi cu zi. 

Naturopatia cuprinde toate elementele, de la nutriție, intervenție în stilul de viață ajutorul plantelor, partea de lucru energetic cu corpul, mișcări energetice, acele mișcări de înviorare, tonifiere, flexibilitate, elasticitate. Naturopatia înseamnă o intervenție în stilul de viață a persoanei respective, pe baza unei cauze sau unui eveniment, a unui simptom, în căutarea problemei respective acolo unde este cauza ei adevărată”, a spus Aurelian Vasile în cadrul emisiunii "iThink cu Iusti Fudulu" de la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel