Un pumn de migdale consumate zilnic poate creşte efectul antrenamentelor pentru pierderea în greutate şi poate reduce tensiunea şi durerea după exerciţii fizice intense.
Mai multe grăsimi sănătoase în sânge
Dieta de slăbit prin reducerea aportului caloric este printre cele mai populare abordări pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, unele alimente pot fi foarte benefice în cantităţi mici. De exemplu, migdalele facilitează metabolismul datorită profilului lor nutriţional complex, favorizând reducerea greutăţii prin creşterea grăsimilor sănătoase din sânge.
Potrivit noilor rezultate ale unui studiu desfăşurat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Appalachian, Kannapolis, participanţii la cercetare care au consumat doar 57 de grame de migdale zilnic aveau mai multe grăsimi sănătoase în sânge după exerciţiile fizice, scrie Rador, citând novini.bg.
Migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism
Pe lângă schimbarea metabolismului, migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism. Molecula responsabilă pentru acest efect este 12,13-diHOME, care are un efect pozitiv asupra metabolismului. În grupul celor care au mâncat migdale, nivelul acestei molecule a fost cu 69% mai mare decât în grupul de control.
La studiu au participat 38 de bărbaţi şi 26 de femei. Experimentul a durat o lună. Jumătate au consumat migdale, iar restul, un baton de cereale cu aceleaşi calorii. Nu au făcut exerciţii fizice în mod regulat, ci doar 150 de minute de mişcare moderată timp de o zi sau 75 de minute în două zile consecutive.
Despre migdale...
Se crede că migdalii ar fi printre primii arbori cultivaţi de oameni. Sunt menţionaţi şi în Biblie. Deşi nu se ştie cu exactitate de unde provin, migdalii ar fi fost cultivaţi pentru prima dată în China sau Asia Centrală, scrie Agerpres.
În călătoriile lor pe Drumul Mătăsii dintre Asia şi Mediterana, exploratorii mâncau migdale, iar odată cu stabilirea lor în regiunea mediteranei, în zonă au început să crească migdali. S-au răspândit apoi pe teritoriul Europei, începând să crească în pâlcuri pe teritoriul Spaniei şi Italiei.
Arborii de migdal, cultivați în Evul Mediu în Statele Unite
Migdalii au ajuns în Statele Unite la mijlocul anilor 1700. Istoricii sunt de părere că au fost aduşi de preoţii franciscani care venea din Spania pe corăbii comerciale. Arborii nu au rezistat foarte mult în Statele Unite întrucât solul şi procedeul de creştere erau inadecvate. Abia în anii 1800, arborii de migdal au fost cultivaţi cu succes şi recoltaţi în Statele Unite.
Migdalele au numeroase beneficii pentru organism, sunt bogate în fibre, ajută digestia şi furnizează bacterii intestinale benefice. În plus faţă de beneficiile alimentare, migdalele sunt benefice pentru piele şi îngrijirea părului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme