Data publicării:

Cum susține Bursa de Valori București tranziția verde. Adrian Tănase: Trebuie create reglementări foarte clare / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Adrian Tănase la DC News
Adrian Tănase la DC News
Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București, a participat la dezbaterea organizată de DC Media Group privind "Reducerea riscurilor legate de poluare: investiții verzi, metode de îmbunătățire a calității aerului, soluțiile oferite de către companii cheie" unde a vorbit despre ce mai poate face BVB pentru reducerea riscurilor legate de poluare.

Directorul General al Bursei de Valori București susține că sunt încă foarte multe de făcut în această zonă, legată de poluare, iar Bursa de Valori București nu este singura care depune eforturi în acest sens. 

„Bineînțeles că sunt multe lucruri de făcut în plus și nu trebuie să privim ca fiind un efort doar al Bursei de Valori București, ci există o comunitate a pieței de capital. Noi, până la urmă, suntem operatorul pieței, suntem un sistem care face ca cererea și oferta de bani să se întâlnească într-un singur loc.

Bineînțeles sunt și alți stakeholders foarte importanți ai pieței de capital, dacă vorbim în general, este Autoritatea de Supraveghere Financiară care reglementează și participanții, emitenți, brokeri, consultanți. Toată această comunitate, inclusiv ASF are în strategia lor zona de sustenabilitate. Este un subiect foarte serios.

Trebuie create reglementări foarte clare ca să putem identifica foarte repede ceea ce într-adevăr este investiție sustenabilă.", a spus Adrian Tănase. 

„Va gândiți și la un sprijin pentru companiile din domeniul reciclării?”, a întrebat Alex Vlădescu.

„Da, poate fi un subiect. Nu poate să facă Bursa acest lucru, tot niște reglementări pot face acest lucru, Guvernul, Autoritatea de Supraveghere Financiară. Chiar cred că trebuie să existe incentivuri. Dacă vrem să accelerăm această tranziție trebuie să existe un interes material.

Trebuie să ne gândim la soluții în care acest interes să existe astfel încât să activăm interesul general pentru această tranziție. Mă gândesc doar la faptul că vorbim de plastic. De ce nu putem să returnăm sticle de plastic să luăm câțiva bănuți?", a spus Adrian Tănase. 

Adrian Tănase consideră că pentru ca procesul să fie unul rapid este nevoie de capital. 

„Capitalul poate juca un rol decisiv în a avea un proces rapid. Dacă ne gândim la alte soluții, chestii de educație culturală, se mișcă mult mai greu. Capitalul poate accelera lucrurile și e foarte mult capital care se uită după astfel de investiții și nu poți să nu menționezi și cel mai mare deal care s-a întâmplat pe piața de capital din România: listarea Hidroelectrica care are și componentă foarte puternică de Green, de ESG, și unde am văzut un interes foarte mare din partea investitorilor și din această cauză, pentru că este o investiție verde, sustenabilă, pe care toată lumea o caută.

Trebuie generate proiecte, trebuie dezvoltată capacitatea de a propune proiecte pieței, care să fie finanțate.", a explicat Adrian Tănase, la DCNews TV.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel