Data publicării:

Cum sunt păcăliți românii. Primesc pliante prin Poștă în care li se promit venituri de 10.000 dolari pe lună, nicio factură la utilități și un apartament de 60 metri pătrați

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cum reușește un cult ucrainean cu legături în Rusia să obțină tot mai mulți adepți. Unul dintre urmăritori este candidat la prezidențialele SUA 2024.    

„Aproape orice sectă, cult sau religie va transforma credințele sale în legi dacă obține puterea politică să o facă.”, spunea un scriitor american cândva. Grupările „vagi”, sectele sau grupurile care acționează în umbra publicului există din cele mai vechi timpuri, iar numitorul comun a fost definit des de problemele sociale ale indivizilor.

Nici România nu este străină de numeroasele culte de orice fel, care, arată istoria recentă, nu au dus decât la îmbogățirea unor personaje mai mult sau mai puțin publice.

Cititorii DC News ne-au adus în vedere un material scris primit prin poștă. Este vorba despre „Societatea Creatoare” - un „grup” internațional, care susține o serie de schimbări la nivel mondial, precum accesul la sănătate pentru orice individ, un venit global, așa-zisă promotoare a drepturilor dobândite prin naștere, dar și un „Rai” etern pe Pământ.

Intrând pe site-ul oficial al organizației, am constatat faptul că aceasta are o numărătoare inversă afișată pe centrul paginii, transmițând faptul că mai sunt aproximativ 12 ani de existență pentru omenire.

Potrivit unei cercetări făcută de BBC, gruparea în cauză păcălea oameni marcanți din domeniul științei pentru a îi face să se implice în discuții cu dublu-subiect. Pe o parte, invitatul aborda cu bună-intenție subiectul, după care „cultul” se folosea de frânturi de context pentru a servi propriului său scop. Mai multe detalii în acest sens puteți citi aici.

„Societatea” promite venituri de zeci de mii de dolari, dar și viață lungă și îndestulătoare pentru cei care aderă la mișcarea lor. 

De asemenea, nu este greu de intuit faptul că persoanele din mediile vulnerabile sunt cele mai predispuse înscrierii în astfel „grupări”, fie ele religioase sau nu. 

Implicațiile la prezidențialele SUA 2024. Organizație religioasă centrată pe persoana lui Putin

Mai multe persoane, mai ales din domeniul academic internațional, au tras semnale de alarmă asupra „Creative Society” (Societatea Creatoare, în română) și a legăturilor cu Moscova. 

 

Potrivit informațiilor din media internațională (imi.org, religion.in.ua, dar și Serviciilor Secrete din Ucraina), „Creative Society” este corelată cu Acordul de Parteneriat Global ALLATRA, care, potrivit informațiilor prezentate pe site-ul oficial, este „fundamentul pentru implementarea practică a modelului de societate spirituală și creativă prin stabilirea unui format complet nou al relațiilor dintre oameni în domeniul muncii al societății. Acesta se bazează pe cele 7 Fundamente Universale Spirituale și Morale ALLATRA.”

Pe scurt, este o organizație care „promovează” bunăstarea internațională. Ea s-a înființat în 2014, în Ucraina, de unul dintre cei mai mari adepți ai regimului de la Moscova, și care are un discurs pe măsură. Identitatea acestuia nu este una cunoscută momentan, dar au putut fi identificați tot mai mulți „lideri” ai mișcării în toată lumea, din Cipru și până în SUA, Ucraina și Rusia.

Ea cuprinde multe persoane publice cheie, precum unul dintre candidații la prezidențialele SUA 2024, Robby Wells (fost antrenor de sport):

„Candidatul la președinția SUA, Robby Wells, cu legături cu cultul cu caracter cvasireligios AllatRa, suspectat de activități anti-ucrainene de către Serviciul de Securitate al Ucrainei, folosește platformele cultului pentru a-l lauda pe președintele rus Vladimir Putin și pentru a apela la capitularea Ucrainei în emisiuni televizate de stat rusești”, conform informațiilor furnizate de Suspilne.

 

Supremația slavă

 

Reclama organizației în mass-media externă îndeamnă la „bunătate generală”, dar în rețelele sociale se răspândește cu totul altă informație.

„Acolo, Putin este numit „Nomo”, care trebuie să salveze toți slavii, iar pe chevronurile luptătorilor Gărzii Naționale care luptă în est, membrii „AllatRa” au văzut o svastică fascistă," remarcă un blogger, potrivit unei publicații ucrainene de investigații.

Organizația prinde amploare, aparent, și în România, mai ales în contextul anului electoral de la nivel internațional. Sub fațada promovării unor idei „globaliste”, chiar utopice, organizația caută să disemineze materiale pro-Putin, chiar la nivel mesianic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel