Data publicării:

Cum stai departe de toxiinfecţiile alimentare de 1 Mai şi de Paşte. Dr. Vochiţa Lăzureanu: Atunci suferința este și mai mare

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Medicul Voichița Lăzureanu, șef de secție la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, a explicat, la Antena 3 CNN, care este lista alimentelor care ne pot trimite la urgențe de 1 mai şi de Paşte
Medicul Voichița Lăzureanu, șef de secție la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, a explicat, la Antena 3 CNN, care este lista alimentelor care ne pot trimite la urgențe de 1 mai şi de Paşte

Află în articol ce trebuie să faci ca să stai departe de toxiinfecţiile alimentare de 1 Mai şi de Paşte.

Medicul Voichița Lăzureanu, șef de secție la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, a explicat cum putem evita să ajungem la urgențe de 1 Mai şi de Paşte, venind cu mai multe sfaturi legate de prepararea și păstrarea alimentelor pentru mesele de sărbătoare.

"Să încerce să consume carne proaspătă, achiziționată de la producători sau de la cei care vând, care sunt în așa-zisă siguranță, adică magazine în care au încredere, unde știu că nu s-a mai produs niciodată, n-au mai fost astfel de izbucniri de toxiinfecții.

Iar dacă nu sunt toxiinfecții poate să intervină și colecistita, o simplă criză, așa numite crizele de fiere, care cumva să nu fie legate neapărat de toxicitate sau de microorganism, dar care să țină de calitatea fiecăruia dintre noi.

Dr. Voichiţa Lăzureanu: Aglomerarea în camerele de gardă va fi pe măsură

Cât putem sau nu putem să suportăm, mai ales atunci când vorbim de carne tocată, de carnea amestecată, de carne prăjită, la care sigur că se mai adaugă și alcoolul, se mai adaugă și garniturile, se mai adaugă și dulciurile. Și atunci e așa un fel de aglomerare maximă în stomacul nostru.

Iar dacă vreunul dintre aceste alimente este și contaminat, atunci suferința este și mai mare. Aglomerarea în camerele de gardă va fi pe măsură. Și din păcate, riscurile sunt într-adevăr de deshidratare importantă, sunt de afectare neurologică sau de insuficiențe de diverse organ, unele dintre ele și cu deces.

Așa că trebuie să avem grijă și de unde cumpărăm, de la ce producători sau de la ce vânzători, dar trebuie să fim atenți și noi acasă cum preparăm sau cum ținem.

Se anunță vreme foarte caldă și atunci toate aceste produse trebuiesc ținute la frigider până în momentul servirii și încercați să le gătim cât mai bine", a spus dr. Voichiţa Lăzureanu la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel