Cum slăbești după operaţia de micşorare a stomacului. TOTUL despre spitalizare, recuperare și ”dieta” cu supe și creme
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Cum slăbești după operaţia de micşorare a stomacului. TOTUL despre spitalizare, recuperare și ”dieta” cu supe și creme / Foto Pixabay
Cum slăbești după operaţia de micşorare a stomacului. TOTUL despre spitalizare, recuperare și ”dieta” cu supe și creme / Foto Pixabay
Dr. Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală, cu competențe în Chirurgie laparoscopică, de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre procesul de recuperare al pacienților după intervenţia de micşorare a stomacului. 

Operația de micșorare de stomac „nu trebuie să dureze mai mult de trei ore, depinde de distribuția țesutului adipos”, a explicat medicul Florin Turcu în cadrul unui interviu pentru DCNews și DCMedical. „Toate intervențiile chirurgicale la pacienții care suferă de obezitate morbidă sunt realizate pe cale laparoscopică”, a spus ulterior medicul. 

Sanador

Cu privire la spitalizare și procesul de recuperare al pacientului, acesta a spus: „Spitalizarea este redusă la două sau trei nopți, ne bazăm foarte mult pe tot ce înseamnă tehnologia zilelor noastre. Recuperarea este foarte rapidă. Pacientul, în trei-patru zile, este în mediul lui familial, chiar și profesional. Însă nu trebuie să depună efort fizic de intensitate mare.”

„Este foarte important ca pacienții să știe că recuperarea fizică este rapidă, dar în ceea ce privește restabilirea siguranței digestive, aceasta necesită o perioadă de cel puțin trei săptămâni de zile”, a spus Florin Turcu, precizând că pacienții trebuie să respecte recomandările medicilor, în caz contrar se pot expune unor riscuri post-operatorii. 

„În primele zece zile de la operație, pot mânca orice este lichid. Se continuă cu o dietă care se bazează pe supe, creme. De abia după 21 de zile, pot să avanseze spre o dietă normală, trecând prin faza de piure, alimente moi. De exemplu, pacienții pot mânca pește după 20 și ceva de zile de la intervenția chirurgicală”, a explicat medicul. 

„De regulă, la trei ore de la intervenția chirurgicală, pacientul este îndemnat să se ridice din pat, să bea apă”, a mai spus acesta. 

VEZI ȘI: Cui îi e adresată operația de micșorare de stomac. Medicul Florin Turcu vine cu explicații importante / VIDEO

Dr Florin Turcu: Chirurgia bariatrică în lupta cu obezitatea. Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel