Cum și-au bătut joc deputații USR de un tezaur românesc. Părintele Vasile Ioana: M-a durut ce au făcut. Voi merge pe Muntele Athos și mă voi ruga pentru ei / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Părintele Vasile Ioana a spus că se va ruga, la Muntele Athos, pentru parlamentarii care au votat împotriva acestui proiect
Părintele Vasile Ioana a spus că se va ruga, la Muntele Athos, pentru parlamentarii care au votat împotriva acestui proiect
Deputaţii au dat vot favorabil proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.113/2020 pentru modificarea Legii nr.114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc "Prodromu", de la Muntele Athos, Grecia.

S-au înregistrat 258 de voturi pentru, 31 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi un deputat nu a votat. Vicepremierul Dan Barna a fost printre cei care au exprimat un vot negativ pentru acest proiect de finanțare. Unul din deputații USR PLUS care au votat contra, Radu Molnar, spune că finanțarea schitului românesc este “o risipă populistă”.

În plus, alți 17 deputați USR PLUS s-au abținut la vot, alături de doi deputați UDMR

Vă prezentăm lista deputaților USR PLUS care au votat împotriva acestui ajutor: Badea Mihai-Alexandru, Barna Ilie Dan, Băltăreţu Viorel, Benga Tudor – Vlad, Berescu Monica-Elena, Bulai Iulian, Buzoianu Diana-Anda, Cambera Oana-Alexandra, Chichirău Cosette-Paula, Ciornei Radu Tudor, Dehelean Silviu, Drulă Cătălin, Fălcoi Nicu, Gheba Daniel-Sorin, Giurgiu Adrian, Hangan Pollyanna-Hanellore, Ichim Cristian-Paul, Ilie Victor, Lupu Andrei-Răzvan, Molnar Radu-Iulian, Neagu Denisa-Elena, Panait Radu, Poliţeanu Mihai-Laurenţiu, Pop Rareş Tudor, Rizea Cristina Camelia, Sas Lóránt-Zoltan, Seidler Cristian-Gabriel, Teniţă Dragoş-Cătălin, Tulbure Simina-Geanina-Daniela, Ungureanu Emanuel-Dumitru, Wiener Adrian.

Amintim că proiectul a fost inițiat de deputatul PSD Iulian Iancu și semnat de alți 89 de senatori și deputați de la toate partidele parlamentare cu excepția USR. Depusă în Parlament în octombrie 2019, legea a primit votul final pe 10 martie 2020, cu doar câteva zile înainte de instituirea stării de urgență în România din cauza pandemiei de coronavirus. Inițiativa a fost votată de 185 de deputați, în vreme ce 57 s-au s-au pronunțat împotrivă (32 de la PNL, 19 de la USR, 3 de la UDMR, unul de la PMP și 2 de la neafiliați).

Părintele Vasile Ioana a spus că se va ruga, la Muntele Athos, pentru parlamentarii care au votat împotriva acestui proiect

”Mănăstirea "Prodromu" primește o sumă cuvenită, așa cum fiecare stat își ocrotește monumentele din afara sa care sunt reprezentative. Acolo e o  bibliotecă cu manuscrise românești de când a apărut scrisul. De exemplu, acolo se află Biblia lui Șerban Cantacuzino, originală, acolo o găsim! Am fost la "Prodromu". Mănăstirea este plină de tezaur românesc. Este una dintre cele mai frumoase mănăstiri. Vorbim de valori românești.

Inițiatorul acestei legi este un deputat creștin ortodox, membru în Adunarea Națională Bisericească, care se spovedește și se împărtășește și face parte din această biserică. Se numește Iulian Iancu. A depus această lege și toate partidele au fost de acord și au semnat. Dar unii i-au zis… se știe la cine mă refer: ”Domnule Iancu, noi nu prea suntem cu Dumnezeu. Lăsați-ne cu astea, cu Dumnezeu”.

M-a durut pentru că Dumnezeu a ajutat-o pe mama ta să te nască! Ai o mamă și o bunică, tu, omule care ai respins asta! Ne vom ruga pentru cei 19. Cred că merită să-i punem la rugăciune, să-i întărească Dumnezeu și să știe că aerul pe care îl respiră nu este de la ei și că valorile autentice trebuie păstrate de generația care vine.

O să caut numele lor de botez pentru că mâine voi pleca pe muntele Athos să-i pomenim la ”Prodromu”. Sunt foarte bucuros că partidele au votat această lege și ”Prodromu” va primi o sumă importantă. Dar pe cei 19 care nu au votat este bine ca noi creștinii să-i punem la rugăciune pentru că și ei sunt creștin ortodocși. Au uitat că au fost botezați. Noi trebuie să ne rugăm pentru ei ca, într-o bună zi, să-și dea seama ce au făcut. Dumnezeu să-i ierte!”, a zis părintele Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel