Cum se va rupe USL. Scenariul unui fost ministru PDL
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Ponta Antonescu 2
Ponta Antonescu 2

Ruperea Uniunii Social Liberale este un subiect puternic discutat de liderii politici. În timp ce Crin Antonescu susține că nu-l crede pe Victor Ponta în stare de o asemenea "prostie", politicieni din PSD susțin că ar vrea să-l vadă pe Victor Ponta la Cotroceni, însă "Nu se pune problema deocamdată ca Victor Ponta să candideze la Preşedinţie". Premierul tace. 

Fostul ministru al Finanțelor, Ionuț Popescu, lansează un scenariu plauzibil cu privire la ruperea USL. El a scris pe Facebook: "Deci, e clar: PSD nu-i va da afară pe liberali dar va fi nevoit să crească la 22% cota unică! Iar liberalii vor găsi un motiv onorabil să se retragă". Ar fi o înțelegere tacită între cele două partide: PSD crește cota, PNL, nemulțumit, iese de la guvernare. Astfel nici una dintre părți nu va avea de suferit pierderi electorale prea mari în fața propriilor bazine electorale.

PNL dă primele semne

În ceea ce privește cota unică, vicepreședintele PNL Daniel Chițoiu a făcut, joi, următoarele precizări, printr-un comunicat de presă: "La nivelul conducerii USL a avut loc o discuție informală, în perspectiva construcției bugetului pe 2014, în ceea ce privește creșterea veniturilor. Măsurile invocate nu sunt cuprinse în prevederile programului de guvernare, iar PNL rămâne consecvent angajamentelor făcute prin acest document de bază al guvernului USL, aprobat de Parlamentul României. PNL nu susține și nu va susține orice măsură de creștere a cotei unice de 16%".

Precizările PNL sunt făcute în contextul unor informații potrivit cărora cota unică ar urma să fie majorată de la 16% la 22% și iar TVA ar fi redusă de la 24% la 22%.

Vicepremierul Liviu Dragnea infirmă orice discuție cu privire la cota unică și la TVA. El susține că a fost o discuție în USL, când era pe picior de plecare și nu a fost atent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel