Cum se usucă, iarna, hainele ude? Sfaturi utile, dezvăluite de gospodinele istețe
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se usucă, iarna, hainele ude. Sfaturi utile, dezvăluite de gospodinele istețe. Sursa - Pexels
Cum se usucă, iarna, hainele ude. Sfaturi utile, dezvăluite de gospodinele istețe. Sursa - Pexels
Uscarea hainelor în apartament este o adevărată problemă, mai ales în sezonul rece.  

În apartamente, iarna, crește nivelul umidității aerului, motiv pentru care hainele umede se usucă  mai greu. Există câteva trucuri care vă vor ajuta să nu transformați camera de zi într-o baie plină de umiditate.

În primul rând, nu spălați toate hainele odată. După ce hainele au fost spălate, acestea trebuie stoarse bine, apoi agățate pe un uscător, lângă un calorifer. 

Greșeli frecvente la curățarea băii. Chiar și gospodinele cu experiență le fac

Cu cât hainele sunt mai umede, cu atât în camera va fi mai multă umiditate. Nu uitați: cu cât mai puține rufe sunt în cuva mașinii de spălat, cu atât mai uscate vor fi după centrifugare.

Cu cât agățați mai multe haine la uscat în apartament, cu atât mai mult aer proaspăt ar trebui să fie în sufragerie. Dacă, în modul normal, aerisiți camera o dată pe zi, atunci cu hainele umede acest lucru ar trebui făcut de cel puțin 3 ori pe zi.

În plus, hainele trebuie agățate în mod corespunzător. Cu cât sunt mai multe lucruri pe bară, cu atât ventilația lor va fi mai proastă și hainele nu se vor usca.

De asemenea, uscătoarele trebuie așezate în așa fel încât să nu stea la mai puțin de 10-15 centimetri de perete sau de alte obiecte. Cel mai bine este să instalați uscătorul lângă fereastră, unde efectul de ventilație este maxim și, datorită caloriferului, hainele se vor usca mai repede. 

 

Detergentul în capsule deteriorează mașina de spălat? Instalatorii spun că le folosim greșit 

 

Detergentul în capsule a cucerit multe gospodine. Cu toate acestea, puține persoane se întreabă, dacă aceste capsule pot afecta buna funcționare a mașinii de spălat atunci când sunt folosite greșit.

Detergentul în capsule poate deteriora mașina de spălat? Cum se folosește corect detergentul în capsule? Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării detergentului în capsule? Ce ar trebui să faci dacă găsești reziduuri de capsulă pe haine?

Probabil nu știți, dar ambalajul capsulei ar putea deteriora mașina de spălat, mai ales atunci când este folosită pentru spălarea la temperaturi scăzute sau în timpul  ciclurilor scurte de  spălare.  Într-adevăr, partea groasă a capsulei poate să nu se dizolve și componentele sale pot păta hainele sau pereții tamburului mașinii de spălat. În plus, părțile nedizolvate ale capsulelor ar putea degaja mirosuri neplăcute și pot bloca conductele.

Cum se poate elimina o pată de înălbitor de pe haine? Trucul gospodinelor inventive a fost dezvăluit

Cum se folosește detergentul în capsule? Pentru a utiliza corect detergentul capsulelor, nu uitați să verificați cu atenție ambalajul capsulelor. Producătorul indică de obicei la ce temperatură trebui să fie utilizate. Programele care durează între 15 și 30 de minute pot fi prea scurte. Programele specifice pentru lână sau țesături delicate pot împiedica dizolvarea corectă a capsulei.

Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării detergentului în capsule?

După cum vă puteți imagina, detergentul în capsulă are  avantaje și dezavantaje. Principalul  avantaj este ușurința în utilizare. Într-adevăr, nu trebuie să măsurați nimic. O singură capsulă ar putea fi suficientă pentru a  spăla rufele murdare.

Pe de altă parte,  rufele sunt spălate mai bine, iar murdăria este  mai ușor îndepărtată. În plus, capsula este ușor solubilă și funcționează eficient la 30-40 de grade. În fine, acest tip de detergent este ecologic, nu include alergeni și poate fi depozitat cu ușurință spre deosebire de pachetele mari de detergent care necesită mult spațiu.

Cum se udă o crăciuniță? Majoritatea nu știe nimic despre floare și o distrug înainte de Crăciun

Printre dezavantaje, trebuie menționat că detergentul în capsule are un cost relativ ridicat. Într-adevăr, este mai scump decât praful de spălat. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu se pot efectua mai multe spălări folosind o singură capsulă. 

Ce trebui să faci dacă găsești reziduuri de capsulă de detergent pe haine? 

Dacă se întâmplă să găsiți reziduuri de detergent pe haine, înseamnă  că acea capsula nu s-a dizolvat complet. În mod obișnuit,  acest lucru poate fi rezultatul supraîncărcării mașinii de spălat sau al unui ciclul de spălare prea scurt.

Când vă aflați într-o astfel de situație, spălați hainele cât mai repede posibil, fără a adăuga detergent  și fără a supraîncărca mașina de spălat. În cele din urmă, nu puneți hainele pătate în uscătorul mașinii de spălat. Fiind expuse la căldură, petele vor fi mai greu de îndepărtat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel