Cum se spune "Trăiască România Mare!" în maghiară? Deputat UDMR, răspuns
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un jurnalist Antena 3 l-a întrebat pe deputatul UDMR Marton Arpad cum se spune în limba maghiară "Trăiască România Mare!".

După câteva secunde de gândire, pe holurile Parlamentului României, acesta a zis: "Așa ceva nu se spune în maghiară, așa că nu vă pot zice". Declarația a fost făcută săptămâna trecută atunci când Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit într-o şedinţă solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

[citeste si]

Ședință solemnă

În acest context amintim că săptămâna trecută, a fost adoptată de Parlamentul de la Bucureşti o Declarație cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Aceasta reprezintă o decizie de maturitate a întregii clase politice româneşti, a declarat, marţi, George Simion, liderul platformei unioniste "Acţiunea 2012".

"Cu toţii reprezentăm Alianţa pentru Centenar, 130 de organizaţii civice care militează pentru unire şi îşi doresc un An Centenar cât mai plin de evenimente frumoase. În numele tuturor colegilor mei, vreau să salut Declaraţia pe care Parlamentul României, forul legislativ al ţării, a dat-o astăzi. Vreau să spun că este o decizie istorică venită ca un răspuns la manifestaţia pe care noi am organizat-o duminică la Chişinău. Salut decizia luată de întreaga clasă politică românească, este o decizie de maturitate", a afirmat George Simion, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei solemne dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel