Data actualizării:
Data publicării:

Cum se simte Kate după operație. Prințul William a vizitat-o și a amânat unele responsabilități oficiale pentru a-i dedica timp soției sale

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prințul William a vizitat-o pe soția sa, Kate, joi, într-un spital din Londra, unde se recuperează după o intervenție chirurgicală abdominală.

Media britanică a raportat că Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, "se simțea bine" după operație, mai multe detalii nefiind divulgate.

Oficialii regali au anunțat, miercuri, că aceasta a suferit o intervenție chirurgicală și va rămâne în clinica privată din Londra timp de aproximativ 14 zile. Nu se preconizează că aceasta își va relua activitățile publice până în luna aprilie.

Oficialii regali de la Palatul Kensington nu au oferit detalii suplimentare, dar au declarat că problema ei nu este una canceroasă. Deși, în general, a avut o stare de sănătate bună, Kate a fost spitalizată în timpul sarcinii din cauza unei stări de rău pe care o avea dimineața.

William, care este moștenitorul tronului, a amânat și el unele responsabilități oficiale pentru a-i dedica timp soției sale și celor trei copii ai lor.

Regele Charles al III-lea va suferi o intervenție pentru prostată mărită

Imediat după anunțul internării lui Kate, Palatul Buckingham a declarat că Regele Charles al III-lea va suferi o intervenție pentru o prostată mărită, săptămâna viitoare. Palatul a menționat că problema regelui este benignă.

Detaliile despre sănătatea membrilor regali sunt întotdeauna o problemă delicată în Marea Britanie - membrii familiei regale sunt indivizi privați, dar și, "proprietate publică". Charles este șeful statului, iar Kate va deveni regină atunci când William îl va succeda pe tatăl său pe tron.

Publicitatea în jurul intervenției chirurgicale a regelui este văzută ca o oportunitate de a încuraja alți bărbați să-și verifice prostata, în conformitate cu sfaturile de sănătate publică. 

O prostată mărită este o afecțiune comună la bărbații cu vârsta peste 50 de ani. Această condiție, în general, nu reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății. Nu este vorba de cancer și nu crește riscul de a dezvolta cancer de prostată.

Mass media din Regatul Unit și din străinătate s-a concentrat asupra sănătății membrilor vârstnici ai familiei regale britanice în ultimii ani, pe măsură ce regretata Regina Elizabeth a II-a s-a retras din viața publică.

Puține detalii au fost dezvăluite despre starea reginei decedate. Publicul a fost informat doar că regina suferea de "probleme de mobilitate". Cauza morții sale în septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, a fost menționată pe certificatul de deces pur și simplu ca "bătrânețe", potrivit Apnews.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel