Cum se pun gogoșarii în oțet. Rețeta preferată a gospodinelor
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cum se pun gogoșarii în oțet. Rețeta preferată a gospodinelor. Gogoșarii puși în oțet sunt de nelipsit de pe masă, când vine vorba despre de fripturi și nu numai. Iată cât de ușor se pregătesc.

Ingrediente pentru gogoșarii în oțet

2 kg de gogoşari cântăriţi după ce au fost curăţaţi
350 ml oţet de 9 grade
1000 ml de apă
30 g (1 lingură) de sare grunjoasă neiodată
180 g (6 linguri) de zahăr
1 rădăcină de hrean
3-4 foi de dafin
boabe de piper, boabe de muştar

Cum se prepară gogoșarii în oțet

Cum se pun gogoșarii în oțet. Rețeta preferată a gospodinelor. Spălaţi gogoşarii, tăiaţi-i în sferturi şi îndepărtaţi cotoarele. Puneţi-i intr-o sită şi clătiţi-i din nou sub jet de apă să scăpaţi de seminţele încăpăţânate. Puneţi la fiert oţetul împreună cu apa, sarea, zahărul şi condimentele.

Cum se pun gogoșarii în oțet. Rețeta preferată a gospodinelor. Când lichidul ajunge la fierbere, puneţi gogoşarii şi lăsaţi-i timp de 4-5 minute, nu mai mult. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se înmoaie puţin. Dacă nu încap toţi odată, repetaţi operaţiunea până îi opăriţi pe toţi.

Cum se pun gogoșarii în oțet. Rețeta preferată a gospodinelor. Aşezaţi gogoşarii în borcane, frunzele de dafin şi câteva fâşii de hrean, cât mai compact, dar fără să îi presaţi, trebuie să stea lejer totuşi, ca să aibă loc oţetul să intre printre ei.

Cum se pun gogoșarii în oțet. Rețeta preferată a gospodinelor. Lăsaţi oţetul să se răcorească puţin, apoi turnaţi-l peste gogoşari şi capsaţi borcanele. Lăsaţi borcanele să se răcească în voie şi depozitaţi-le în cămară. Gogoşarii vor fi muraţi cam în 10-14 zile, depinde şi de temperatura la care îi ţineţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel