Cum poți reduce ușor stresul: Patru moduri ușoare ca să-ți îmbunătățești starea de spirit
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com
Viața noastră este alertă și plină de evenimente externe neplăcute. Nivelul de stres este mare și poate dura și luni întregi.

Pentru a reduce  puțin stresul, poți folosi aceste metode simple care nu necesită efort, însă aduc beneficii semnificative. Iată patru mijloace pentru a îmbunătăți starea de spirit și bunăstare.

Șosetele pufoase te ajută să ai un somn mai bun. Toată lumea știe cât de important este un somn bun pentru sănătatea sufletului și a corpului. Dacă nu dormi suficient de bine, încearcă să te culci în șosete pufoase. 

Vremea răcoroasă face ca acesta să fie momentul perfect al anului pentru a adopta acest obicei. Dacă porți șosete în pat, te vei bucura de un somn mai profund. Cercetătorii au descoperit că încălzirea degetelor de la picioare ajută oamenii să adoarmă mai repede, să doarmă cu 32 de minute mai mult și să reducă riscul unui somn agitat cu până la 50 la sută. Senzația de picioare confortabile activează nervii din creier, numiți neuroni sensibili la căldură, care induc un somn profund și odihnitor.

Cea mai bună dulceață pentru zilele reci: ajută sistemul imunitar și ține răceala departe

 

O mână de nuci previne răceala. Ultimul lucru de care aveți nevoie acum este o viroză sau o durere în gât. Ca să nu te îmbolnăvești, trebuie doar să adaugi o mână de nuci în dieta ta zilnică.

Consumul zilnic a unui pumn de orice tip de nuci reduce riscul de răceli sezoniere la jumătate și reduce apariția complicațiilor cauzate de infecțiile virale cu până la 68%, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Frontiers in Nutrition.

Nucile sunt bogate în magneziu, un mineral puternic care întărește căile respiratorii, energizează celulele care ucid virusul și suprimă eliberarea de către sistemul imunitar a proteinelor, care cauzează durerile cunoscute sub numele de citokine inflamatorii.

Vrei să ai un somn bun și să te odihnești bine noaptea? Consumă aceste alimente

Recunoștința ameliorează stresul. O pauză înainte de fiecare masă pentru a te gândi la cineva sau la ceva pentru care ești recunoscător, poți reduce nervozitatea, iritabilitatea și dispozițiile proaste cu până la 80 la sută.

Acestea sunt concluziile cercetătorilor de la Universitatea din California, Davis, care susțin că  pauzele scurte de recunoștință sau rugăciune relaxează mușchii încordați, scad tensiunea arterială și încetinesc eliberarea hormonului stresului.

Salvia are numeroase beneficii. Cum să o introduci în dietă dacă vrei să fii sănătos

Masajul cu lavandă ameliorează durerea. Dacă timpul îndelungat petrecut în picioare îți provoacă durere, masează zonele sensibile cu câteva picături de ulei esențial de lavandă, amestecate cu loțiune de corp. Durerea va fi ameliorată în câteva minute. Linalolul de lavandă acționează ca un antiinflamator natural și un calmant al durerii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel