Cum se poate lupta Parlamentul cu gruparea Merkelstein
Mie îmi place atitudinea de Ghișă-contra a parlamentarului USL de Brașov. E posibil să reușească soluția Ghișe de validare a referendumului? Cu alte cuvinte, ce se va întâmpla luni, în Parlament, când va fi citită hotărărea Curții Constituționale?
Cred că marja de acțiune a Parlamentului este extrem de limitată. Cel mult, deputații și senatorii pot să amâne ședința, din lipsă de cvorum. Iar asta lovind guvernul USL, în capul căruia vor vărsa o găleată de lături alde Merkel și Gitenstein (să le spunem Merkelstein, ca lui Merkozy). Ce s-ar putea obține, riscând un nou scandal extern? O amânare a reinstalării lui Băsescu, până pe 3 septembrie. Are vreun scop această amânare? Doar dacă se acționează în scopul demantelării structurilor de forță ridicate de regimul Băsescu pentru propria apărare. Cel mult, ar putea fi schimbați procurorii. Cum va reacționa gruparea Merkelstein, câte șanse de reușită are strategia, mai ales că la CSM nu se va obține cvorum?
În concluzie, ințiativa de a valida în Parlament demiterea lui Băsescu are la fel de multe șanse de reușită ca aceea pe care a avut-o, tot Ghișe, în cazul anulării cvorumului la referendum.
Asta este. Meciul are arbitrii străini, care țin cu ”jucătorul”. De ce, vom mai discuta. Au românii suficientă forță, economic vorbind, pentru a rezista pe picioarele lor, de unii singuri? Producem destul ca să trăim fără finanțare străină? Suntem dispuși la sacrificii-o lună fără pensii și salarii, de exemplu, sau alte sancțiuni- ca să scăpăm de Băsescu, împotriva voinței Germaniei? Sau, măcar, avem datorii suficient de mari ca să devenim importanți pentru creditori, cum sunt grecii?
Dacă nu ai șanse într-o nouă bătălie, atunci de ce să începi atacul? Și așa propaganda băsistă va lovi USL, pentru a nu permite ca 8 milioane de voturi să meargă în direcția acesteia, ba dimpotrivă, pentru ca publicul să fie dezamăgit că nu au reușit demiterea.
Generând noi speranțe, naști noi frustrări: uite, mă, parlamentarii au trădat, nu s-au bătut etc. Cred că acum, când scena politică s-a limpezit, se cere rațiune, nu pasiune. Avem milioanele de oameni care s-au săturat de acest regim. Ei se luptă cu o mică armată alcătuită din câteva zeci de procurori și judecători, câteva mii de agenți secreți și poate câteva sute de mii de profitori ai regimului. Este clar că 7,4 milioane de alegători nu-și vor schimba opțiunea în două luni. Nu mai e nevoie de emoție, ca la alte alegeri, pentru a-i atrage de partea ta. E nevoie de rațiune pentru a reuși să blochezi manevrele de culise, în care excelează alesul lui Merkelstein.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News