Cum se poartă loafers vara aceasta. Încălţările-senzaţie din anii '70 nu se potrivesc la orice ţinută!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Loafers au apărut în anii '70. Au fost extrem de apreciaţi de femei dar şi de designerii din anii de după, astfel că şi în zilele noastre sunt varianta cea mai comodă şi mai chic pentru un look relaxat de primăvară-vară-toamnă. Există o singură problemă: nu se poartă cu orice!

Dintre toate varinatele de pantofi casual, cele mai multe femei optează pentru o pereche elegantă de loafers. Au intrat în lumea modei încă din anii '70 şi de atunci au rămas la fel de populari, chiar dacă modelele s-au diversificat şi s-au adaptat vremurilor prin mici artificii.

Cu ce piese vestimentare fac pereche bună

O pereche de loafers de damă abordează adesea o varietate de ținute vestimentare. Aceşti pantofi merg foarte bine cu outfit-uri lejere, haine vaporoase, rochii midi sau maxi dar şi pantaloni cloş.

Dacă la birou obişnuieşti să porţi pantaloni de costum și sacouri, iar în timpul liber preferi jeansii sau pantalonii chino, atunci o pereche de loafers va completa ideal aceste ținute. Marele avantaj al pantofilor care par inspiraţi din moda britanicilor este acela că îţi permit să porţi blugi, pantaloni, rochii și fuste şi astfel nu eşti "legat" doar de un anumit stil. Loafers pot fi casual şi, deopotrivă, eleganţi.

Poţi purta loafers la pantaloni cu tricou şi rucsac, dar și la pantaloni cu dungă, rochii multae sau fuste plisate. Nu în ultimul rând, îi poţi purta la pantaloni scurți și la pantaloni culotte, bucurându-te de fiecare dată de ținute feminine şi pline de stil. 

Cum să porţi loafers vara aceasta

O fustă midi cu croiala amplă are nevoie de o pereche de loafers. Pentru partea superioară, un top monocrom cu croiala cât mai strâmtă ar fi ideal. O fustă din material moale poate fi purtată cu o pereche de loafers din piele naturală netedă sau chiar şi din piele întoarsă. Pe măsură ce se apropie toamna, puteți îndrăzni să asortați diferite texturi, cum ar fi o fustă din piele și o pereche de loafers din piele de aceeaşi culoare. În zilele în care vă doriți confort, puteți alege blugii preferați, o cămașă necambrată și, bineînţeles, o pereche de loafers.

Dacă doriți să arătați profesionist la serviciu sau la o întâlnire importantă, optați pentru loafers în nuanțe discrete de bej, camel sau maro și pentru rochii cu croiala dreaptă. 

Total interzis!

Nu purtaţi niciodată loafers la ţinute sport, chiar dacă par comozi! De asemenea, nu încălţaţti aceşti pantofi atunci când sunteţi îmbrăcate cu hanorac cu glugă sau purtaţi colanţi mulaţi pe picior. Laba piciorului va părea prea mare în comparaţie cu pulpa şi veţi arăta ciudat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel