Cum se păstrează sucul de portocale: cu acest truc al bunicii va rezista câteva luni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se păstrează sucul de portocale, cu acest truc al bunicii va rezista câteva luni. Sursa - pixabay.com
Cum se păstrează sucul de portocale, cu acest truc al bunicii va rezista câteva luni. Sursa - pixabay.com
Vrei să păstrezi mai mult timp sucul de portocale pe care tocmai l-ai stors? Poți apela la o metodă simplă.

Sucul va rezista câteva luni. Un pahar de suc delicios de portocale este cel mai bun mod de a începe ziua. În plus are beneficii considerabile. Dacă îl bei proaspăt te poți bucura pe deplin de toate vitaminele pe care le are.

Dacă ai mai multe portocale și ai decis să le storci,  poți utiliza o  metodă foarte rapidă  care te va ajuta să-l păstrezi o lungă perioadă de timp. Află ce trebuie să faci pentru a păstra sucul de portocale mai mult timp.

Beneficiile semințelor de chimen: ameliorează greața și insomnia. Află cum le poți consuma

Cunoști deja care sunt beneficiile portocalei pentru sănătate. Există multe motive pentru care experții recomandă consumul acestui fruct citric.

În primul rând, este o  sursă de antioxidanți, în special  de vitamina C. Proprietățile antiinflamatorii  favorizează funcționarea corectă a sistemului imunitar și reduce riscul de infecții. În plus, acest fruct are un conținut mare de fibre. Din acest motiv s-ar dovedi a fi o armă suplimentară pentru reglarea colesterolului rău și protejarea intestinului.

Cel mai bun mod de a păstra gustul și textura sucului este să îl îngheți. Tot ce trebuie să faci este să iei niște sticle mici pe care le poți pune la congelator. Umple recipientul ales cu suc și lasă-l în congelator, unde poate fi păstrat chiar și șase luni.

Frunzele de sfeclă roșie sunt foarte sănătoase. Iată care sunt beneficiile lor și cum să le gătești

Când va fi timpul să-l folosești, evident că va trebui să-l dezgheți. Pentru a face acest lucru, îl poți muta pur și simplu pe un raft din frigider. 

Dar mai există o tehnică alternativă de conservare a sucului de portocale. Aceasta este  pasteurizarea. Avantajul acestei metode este timpul mai mare de depozitare. Pentru a o implementa, mai întâi va trebui să torni sucul într-o oală mare. Adaugă aproximativ 200 grame de zahăr pentru fiecare litru de suc și câteva picături de suc de lămâie.

Arde o crenguță de rozmarin în casă și vezi ce se întâmplă în zece minute

În acest moment, pornește aragazul la foc mediu și amestecă conținutul. Oprește focul de îndată ce sucul fierbe, apoi așteaptă să se răcească. La final, toarnă amestecul într-un recipient de sticlă, pe care îl vei fierbe în oală cel puțin încă 20 de minute. Acum poți depozita sucul de portocale pasteurizat într-un loc ferit de lumină și orice sursă de căldură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel