Data actualizării:
Data publicării:

Cum se marinează corect carnea de miel

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Valeria Boltneva: Pexels
Fotografie de la Valeria Boltneva: Pexels

Cum se marinează carnea de miel pentru a o face fragedă și suculentă?

Marinarea cărnii de miel este foarte simplu de făcut dacă pregătiți o marinadă perfectă cu ingrediente grase, acizi și diverse arome. Este o tehnică ușoară de a aroma carne, de a corecta gustul și de a o face suculentă și fragedă.

Secretul pentru a marina mielul fără erori este odihna la frigider. Durata marinării este, de asemenea, crucială pentru a nu pierde lichid din carne și, în consecință, a o face uscată.

Este important să existe întotdeauna o componentă acidă, marinada trebuie să fie o emulsie dintr-un ingredient gras (ulei) și un ingredient acid, cum ar fi sucul de lămâie, oțetul, iaurtul sau berea.

Să vedem împreună cum să marinăm carnea de miel, potrivit unei rețete propusă de Giallo Zafferano.

Marinadă pentru 1 kg carne de miel

INGREDIENTE:  1kg miel, 200 g vin alb,100 g ulei de măsline extravirgin, ierburi aromatice după gust (rozmarin - salvie - cimbru - maghiran - oregano proaspat - mentă), 2 căței de usturoi, boabe de piper după gust (negru sau roz), 2 foi de dafin, sare după gust, 1 lămâie.

PREPARARE: Mai întâi se spală bine bucățile de carne de miel care se vor așeza într-un recipient încăpător. Pentru a pregăti marinada începeți cu ierburile aromatice și usturoiul care nu trebuie tocate mărunt.

Într-un mixer se emulsionează vinul, uleiul, zeama de la o jumătate de lămâie (chiar și puțin oțet).  Se adaugă sosul obținut peste ierburile aromatice și se amestecă.

Se toarnă uniform peste carne marinada pregătită, se adaugă cățeii de usturoi, boabele de piper, feliile de lămâie. Masați carnea cu amestecul de marinadă pregăti pentru a vă asigura că este aromată în mod uniform.

Sarea trebuie adăugată numai în timpul gătirii. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă la frigider pentru aproximativ 3 ore.

Citește și: Miel de Paște cu cartofi și roșii cherry preparat în stil franțuzesc. Carnea se va topi în gură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel