Cum se îngrijesc orhideele ​​iarna. Secretul care salvează plantele
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se îngrijesc orhideele ​​iarna. Secretul care salvează plantele. Sursa - pixabay.com
Cum se îngrijesc orhideele ​​iarna. Secretul care salvează plantele. Sursa - pixabay.com
Orhideele sunt flori frumoase, care necesită o îngrijire constantă. 

O atenție deosebită trebuie acordată iarnă, deoarece chiar și greșelile minore pot duce la moartea plantei.

Se crede că orhideele trebuie udate o dată la 10 zile. Dar este oare corect să urmați o astfel de regulă? Frecvența udării orhideelor depinde de mai mulți factori.

Umiditatea aerului. Dacă aerul este prea uscat, se recomandă să udați mai des orhideea.

Dimensiunea ghiveciului. Multe persoane nu țin cont de acest parametru, dar în zadar. Dacă ghiveciul este mare, planta trebuie udată mai des.

Compoziția solului. Există soluri permeabile la umiditate, care necesită o umezire constantă.

Știi că praful de pe frunzele plantelor de interior este periculos? Scapă imediat de el

Grădinarii cu experiență determină nevoia de apă a plantelor în funcție de greutatea ghiveciului. Cu cât umiditatea este mai mică, cu atât vasul este mai ușor. Aceasta este o tehnică simplă care vă va permite să determinați cu exactitate nevoia de apă.

Cât de importantă este udarea plantei iarna?

Mulți oameni uită că, odată cu sezonul rece, orhideele nu intră în hibernare completă. Activitatea plantelor continuă, însă este mai lentă.

Sunt mai multe reguli de care trebuie să țineți cont. Dacă solul este prea uscat, udați planta de două ori pe săptămână. Puteți împrospăta orhideele cu apă caldă, folosind o sticlă de pulverizare.

În același timp, jetul de apă nu trebuie îndreptat spre flori și muguri. Unii grădinari folosesc apă ce o temperatură de + 50 de grade pentru irigare, însă aceasta este o greșeală. Un duș fierbinte poate provoca căderea florilor.

Cu ajutorul acestui condiment, orice floare din casă va înflori. Chiar și un cactus

De asemenea, este inacceptabil să mutați planta în alt loc imediat după udare, altfel înflorirea se poate opri. Dacă orhideea înflorește, este important să o udați ușor, nu atingeți muguri sau florile.

Orhideea iubește umezeala, dar iarna frecvența udării ar trebui redusă. Excesul de apă poate duce la putrezirea sau îngălbenirea frunzelor.

Nu uitați să țineți cont de starea plantei. În același timp, dacă orhideea înflorește și se dezvoltă normal, este important să nu se schimbe schemele de irigare. Chiar și experimentele minore, pe care le faceți, pot duce la moartea plantei.

 

Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

 

Grădinarii cu experiență au dezvăluit cum poate fi înviată o orhidee ofilită și cum pot fi restabilite rădăcinile plantei.

Orhideea este o floare exotică capricioasă, care necesită multă atenție și îngrijire sporită. Chiar și grădinarii experimentați recunosc că se confruntă cu o situație în care o plantele încep să se ofilească, frunzele devin moi, iar creșterea încetinește.

În acest moment, trebuie să ajutați floarea să se recupereze. Și trebuie să o faceți cât mai curând posibil, altfel planta va muri.

Plantele de interior, care pot absorbi energiile negative și te pot feri de ochii răi. Cultivă-le și tu

O metodă neobișnuită va învia chiar și cea mai slabă orhidee. Și esența unui astfel de truc este că rădăcinile orhideei pot fi restaurate fără udare.

 

Cum se învie o orhidee ofilită

În primul rând, trebuie să încetezi să uzi planta. La 7-8 zile de la ultima udare, scoate planta din ghiveci și îndepărtează rădăcinile deteriorate și uscate.

Pulverizează frunzele cu apă și îndepărtează excesul de umiditate cu o cârpă moale. Lasă floarea să stea într-un loc răcoros, timp de 20-24 de ore.

Nu arunca cutiile de carton: iată cum le poți transforma în îngrășământ pentru plante

Înfășoară, apoi, rădăcinile orhideei cu mușchi și pune floarea într-o pungă de plastic. În această formă, atârnă orhideea cu frunzele în jos. Și o dată la 2 zile, pulverizează frunzele cu apă. Cu o astfel de îngrijire, vor apărea rădăcini puternice și frunze suculente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel