Cum se încălzesc tulcenii iarna. Horia Teodorescu: Fiecare şi-a făcut un calcul astfel încât să poată rezista
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fotografie de la Lum3n, pexels
Fotografie de la Lum3n, pexels
Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a vorbit despre cum se încălzesc oamenii din județul său în sezonul rece.

Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a vorbit la DC NEWS despre soluțiile găsite de oamenii din județ pentru a se încălzi în această iarnă, dar și despre impactul crizei energetice.

"Cum ne încălzim, cu ce ne încălzim pe frig în criză energetică?" l-a întrebat jurnalistul Val Vâlcu pe Horia Teodorescu.

"Deocamdată, ce să spunem, la noi lucrurile nu sunt atât de grave. Să sperăm că ceea ce se întrevede să nu se întâmple și să ne putem descurca cu ceea ce avem în momentul de față pentru că încă în momentul de față criza nu se simte la maximum potențial pe care îl poate avea. Acum ne mai încălzim și la 19 grade și la 20, lăsăm 22-23 grade deoparte și încercăm să ne călim în momentul de față, dar una peste alta ne descurcăm aici la Tulcea, ne descurcăm în Delta Dunării, pentru că fiecare și-a găsit până la urmă și alte soluții. Că mai avem o încălzire separată pe lemne, că folosim mai puțină energie, că mergem pe butan, fiecare și-a făcut un calcul, astfel încât să poată rezista atât din punct de vedere economic cât și termic, în această perioadă destul de delicată privind o posibilă restricție la energie, mă refer la gaze, la curent electric. Deci, deocamdată la noi aici stăm bine și spun că nu este o problemă. Să sperăm că nu va fi nici pe viitor", a spus Horia Teodorescu.

Horia Teodorescu: Un vin sau o ciorbă de pește rezolvă parțial această problemă

"Da, eu mă gândeam la un borș fierbinte de pește, la un vin fiert de la dumneavoastră, sunt atâtea podgorii în județul Tulcea, poate puțină căldură spirituală din partea mănăstirilor, este un moment bun să le viziteze cei care nu au fost încă", a intervenit Val Vâlcu.

"Da, vedeți că de la București vin întotdeauna soluții extraordinar de bune pentru energia alternativă. Ați identificat câteva posibilități pentru a ne încălzi sufletul spiritul și inclusiv pe noi ca și cetățeni. Da, la Tulcea acest "combustibil", un vin sau o ciorbă de pește rezolvă parțial această problemă și de ce nu, poate ne face și să uităm de anumite greutăți pe care le traversăm în această perioadă și mai uităm de nevoia gradelor în plus, mărindu-ne temperatura corpului prin acești "combustibili" pe care i-am identificat împreună aici", a mai spus Horia Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel