Data publicării:

Cum se implementează digitalizarea la Poliția Locală. Val Vâlcu: Un sfert de oră a scrijelit cu pixul pe hârtie. Totuși, în 14 ani nu s-a inventat calculatorul?

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cum se implementează digitalizarea la Poliția Locală. Val Vâlcu Un sfert de oră a scrijelit cu pixul pe hârtie. Totuși, în 14 ani nu s-a inventat calculatorul. FOTO: Freepik @nomadsoul1
Cum se implementează digitalizarea la Poliția Locală. Val Vâlcu Un sfert de oră a scrijelit cu pixul pe hârtie. Totuși, în 14 ani nu s-a inventat calculatorul. FOTO: Freepik @nomadsoul1
În vremea în care telefoanele inteligente și tabletele sunt atât de prezente în viața noastră, polițiștii încă mai dau amenzi ”scrijelite” pe hârtie. Val Vâlcu și Alfred Bulai au dezbătut subiectul în emisiunea ”Nod în papură”.

Jurnalistul Val Vâlcu a atras atenția cu privire la lipsa de digitalizare în rândul Poliției Locale, după ce a primit o amendă pentru care polițistul a scris amenda un sfert de oră.

Val Vâlcu: Săptămâna asta, să împărtășim așa, primesc amendă. Nu am mai primit o amendă cred că din 2007, 2008. Bulevard cu trei benzi, foarte puțin folosite. Nu este aglomerație, nu e nimic. Unde este mai mare aglomerația, prin sectoarele care au bloc lângă bloc, banda întâi e total ocupată de mașini parcate. Acolo nu este Oprirea interzisă, așa că mai rămân doar două benzi. Aici unde este loc stă Poliția locală și cum îl prinde pe unul că oprește, pac. Repet, un bulevard fluent, trafic fluent, fără probleme, en fine.

Vine acela (n.r. polițistul), asta este, trebuie să cotizez, că vorba aceea, din banii aceștia se ridică Bucureștiul. Și se așază omul să scrie amenda. Toyota Hybrid, uniformă impecabilă, aparat de pozat, că venise să pozeze mașina. Știți ce a făcut? Un sfert de oră a scrijelit cu pixul pe hârtie. Totuși, în 14 ani nu s-a inventat calculatorul?

Alfred Bulai a intervenit: O tabletă banală, care poare fi setată de ei pentru așa ceva.

Val Vâlcu: A pierdut un sfert de oră, timp în care poate cădea un pom, poate era nevoie de ei, poate se băteau doi, cum s-a și întâmplat într-un magazin, se băteau trei inși care l-au caftit pe al patrulea de l-au băgat în spital, îi cărau pumni, picioare. Evident că nu au intervenit paznici.

Alfred Bulai: Dar nici Poliția Locală nu intervine. Ei cheamă poliția adevărată. Ei sunt falsa poliție.

Val Vâlcu: Era un om în uniformă, care, vorba aia, mai avea puțin să iasă la pensie, că avea vreo 45 de ani. Nu avea ceva mai bun de făcut 15 minute decât să mâzgălească hârtia aia? Nu se poate automatiza funcția asta? Dintr-un polițist local faci doi, dacă nu mai stă 15 minute să scrie.

Alfred Bulai: Poliția Locală trebuie să dispară, este o prostie, pentru că nu fac nimic. La orice, cheamă Poliția.

Discuția a continuat aici: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel