Cum se gătesc viermii galbeni uscați, primele insecte aprobate ca aliment în UE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Viermii de făină galbeni uscați au fost aprobați ca aliment în UE. Vezi cum pot fi consumate aceste insecte, bogate în proteine și vitamine.

"Asistăm la o premieră în Uniunea Europeană și în curând vom putea consuma aceste insecte fie ca, propriu-zis aceste insecte, ca produs de sine stătător sau ca un ingredient pentru alte produse cum ar fi biscuiți, batoane proteice, proteine. După ce s-a aprobat în luna aprilie această primă insectă ca aliment, acum Comisia Europeană urmează să elaboreze un regulament de punere pe piață.", a declarat Ștefan Turcu, reprezentant Comisia Europeană în România, pentru PRO TV.

În Europa, există ferme în care cresc astfel de viermi, hrăniți cu făină de grâu sau tărâțe. Larvele sunt fierte, apoi deshidratate în cuptor și pot fi consumate ca aperitiv sau în compoziția pentru pâine, brioșe ori biscuiți.

Pe masa oficialilor europeni mai sunt alte 11 insecte luate în analiză. Totul face parte din strategia Uniunii Europene “de la fermă la consumator”, prin care oficialii europeni vor să dezvolte o alternativă pentru un sistem alimentar durabil.

VEZI ȘI: Viermii galbeni uscați, bogați în proteine și vitamine, aprobați ca aliment NOU în UE. Până astăzi, erau ideali pentru păsări, reptile, broaște și arici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel