Data publicării:

Cum se face reducerea poluării în construcții. Teodora Dănilă (Head of ESG & Investor Relations Impact Developer & Contractor): Am setat un target! / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură foto DC News
Foto: Captură foto DC News
Teodora Dănilă, Head of ESG & Investor Relations Impact Developer & Contractor, a vorbit despre reducerea poluării în construcții.

Teodora Dănilă, Head of ESG & Investor Relations Impact Developer & Contractor, a fost invitată la dezbaterea „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“, unde a vorbit despre nevoia de a reduce poluare în sectorul construcțiilor.

„Sectorul construcțiilor generează aproximativ 40% din consumul energetic, 36% emisii de carbon, aproape 1/3 din apa consumată și 25% din deșeuri. Din punct de vedere al construcțiilor, trebuie luat în considerare întreg ciclul, care începe din momentul producției elementelor care intră în construcție până în momentul în care o clădire este demolată și se termină viața productivă pentru ea.

Statistic, cea mai mare parte a consumului energetic are loc în timpul dezvoltării produselor și a construcției efective. Este undeva aproximativ 70-80%.

De asemenea, europenii petrec undeva 85-90% din timp în clădiri. Partea de clădiri în sine este un ecosistem și al doilea ecosistem din punct de vedere al importanței economice. Angajați sunt aproximativ 24,9 milioane. Din punct de vedere al valorii adăugate, reprezintă 9,6% la nivelul Uniunii Europene și 1,2 miliarde de euro. Doar retail-ul are un număr mai mare de angajați față de sectorul construcțiilor.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Noi tramvaie în București. Adrian Criț anunță cifrele record ale STB / „Depășim tot ce înseamnă transport cumulat în mediul urban din România“

Prin urmare, dacă dorim să avem pe termen lung un mediu sustenabil, verde și ecologic, este obligatoriu să ne uităm la partea de construcții și întreg ciclul de viață al construcției respective. Având în vedere partea de producție și partea de construcție în sine, pentru început e important să ne concentrăm atenția în direcția aceea.

La nivelul Comisiei Europene au fost făcuți pași importanți prin anumite reglementări, dar în afară de acestea au mai apărut diferite standarde din punct de vedere al certificării clădirilor ecologice. Vorbesc aici de ceea ce înseamnă BREEAM, care este o certificare internațională și care ia în considerare nu doar partea de ce se întâmplă în timpul construcției efective, ci și partea de proiectare. Momentul unei certificări BREEAM începe din momentul proiectării construcției. Când reușești să planifici și organizezi și reușești să vezi care e impactul asupra mediului, sigur că poți să definești mult mai clar care e strategia de reducere a impactului asupra mediului. Acesta e unul dintre motivele pentru care noi, la nivelul Companiei , am setat un target care înseamnă că 80% din ceea ce construim să fie certificat BREEAM, tocmai pentru a reduce impactul asupra mediului“, a spus Teodora Dănilă.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Noua revoluție industrială. Ne vizează pe toți. Cum sprijină CEC Bank investițiile în această economie / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel