Cum se face limonada. Rețeta perfectă pentru sezonul de vară
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Este bine să știm cum se face limonada pentru a ne bucura de gustul unei băuturi răcoritoare și gustoase. Limonada este preferata multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține foarte ușor un adevărat deliciu pentru zilele toride. Iată rețeta perfectă pentru sezonul de vară.  

Delicioasa limonadă poate fi pregătită pe tot parcursul anului, însă în sezonul cald este nelipsită de la mese. Aceasta este preferată de mulți dintre noi nu doar pentru că are un efect răcoritor, ci și pentru că reprezintă o sursă bogată de vitamine. Dacă vrem să pregătim acasă o limonadă aromată, gustoasă și răcoritoare, atunci trebuie să ținem cont de câteva trucuri.

Pentru a obține o limonadă savuroasă, trebuie să alegem lămâile potrivite. Acestea trebuie să aibă o nuanță medie de galben, să fie bine coapte și suculente.

De asemenea, pentru a oferi limonadei un plus de savoare, este bine să pregătim un sirop gustos. Pentru acesta vom avea nevoie de apă, zahăr sau miere, câteva frunze de mentă, fructe de pădure și alte arome în funcție de preferințe.

Pentru a ne răcori cu o limonadă rece, putem adăuga două cuburi de gheață. Mai mult, nu trebuie să uităm de aspect, așa că paharele cu limonadă pot fi decorate cu mentă, felii de căpșune, de piersică sau de portocală. De asemenea, putem folosi și paie de băut colorate pentru un aspect inedit.

De la masă nu trebuie să lipsească în sezonul cald prăjitura înghețată falsă, rafinată, gustoasă și aromată. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert răcoritor în zilele călduroase de vară, atunci putem pregăti foarte ușor o înghețată de casă cu smântână.

Pentru iubitorii de deserturi fine și savuroase, ideal este deliciosul tort profiterol, perfect pentru mesele festive în sezonul cald. Când vine vorba de limonadă, rețetele sunt diverse și extrem de rapide.

Rețeta ideală pentru o băutură răcoritoare, gustoasă și plină de vitamine

 

Pentru a pregăti acasă delicioasa limonadă vom avea nevoie de 4 căni de apă plată, o cană cu suc de lămâie, jumătate de cană de zahăr și câteva frunze de mentă proaspătă.

Mai întâi se pregătește siropul. Se pune la fiert jumătate de cană de apă împreună cu jumătate de cană de zahăr. Se lasă la fiert și se amestecă până când zahărul se topește complet, apoi se lasă siropul la răcit. Într-o carafă se toarnă o cană de zeamă de lămâie, apoi se adaugă 4 căni de apă și siropul. Se amestecă bine apoi se pun și câteva frunze de mentă proaspătă împreună cu 3 felii subțiri de lămâie pentru decor.

Se pune limonada la frigider, apoi se servește rece. Putem decora paharele în care punem limonada cu felii de portocală, lămâie sau ananas și cuburi de gheață.

Delicioasa limonadă poate fi făcută cu diverse fructe precum grapefruit, ananas, căpșune sau ghimbir. Astfel, vom obține la final o băutură răcoritoare, gustoasă și plină de substanțe nutritive. Limonada reprezintă o sursă bogată de vitamine și revitalizează organismul în zilele toride de vară.

Limonada este perfectă în sezonul de vară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține o băutură răcoritoare și extrem de gustoasă. Pentru a pregăti acasă o limonadă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație pentru a ne încânta papilele gustative cu un deliciu irezistibil, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel