Data publicării:

Cum se face crapul prăjit în crustă de mălai, cu mujdei și mămăligă. Rețeta tradițională

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto colaj: Facebook
Sursa foto colaj: Facebook

Crapul prăjit în crustă de mălai, cu mujdei și mămăligă poate reprezenta o variantă pentru masa în familie din weekend, mai ales de Buna Vestire.

Ingrediente

2 kg de pește proaspăt (crap, caras, novac, lin etc)
sare, piper
mălai (făină de porumb) 
cca. 500 ml ulei de floarea soarelui
mujdei simplu sau cremos (sarmuzac)
mămăligă

Cum se prepară

Se eviscerează peștele, se îndepărtează branhiile, se curăță de solzi si se clăteste cu apă rece. Apoi se șterge bine cu șervete absorbante.  Puteți sa și filetați peștele dacă doriți să scapați de oase de la bun început. Se îndepărtează si înotătoarele dorsale si laterale – cu cuțitul sau cu o foarfecă, scrie savoriurbane.ro.

Crapul se taie in rondele sau în felii. Bucățile de pește se asezonează cu sare din belșug si puțin piper negru măcinat. Lăsăm peștele să stea măcar 10 minute,  să-si tragă condimentele. Fiecare bucată de pește se trece fie prin mălai, fie prin făină albă (pe ambele părți).

Bucățile de pește se scutură ușor și se așază pe un platou. Se încinge o cantitate mai mare de ulei într-o tigaie mai adâncă. Stratul de ulei trebuie sa fie de măcar 2-3 degete înalțime. Punem câte 2-3 bucăți de pește odată, în funcție de dimensiunile tigăii și ale pieselor. 

Prăjirea crapului dureaza 4-5 minute la foc mediu spre înalt. După 2 minute verificăm daca s-a rumenit pe o parte și intoarcem feliile și pe verso.  Continuăm similar și cu restul bucăților de pește. Feliile de crap prăjit se scurg bine de grăsime si se așeaza pe un platou bine tapetat cu șervețele absorbante.

Lângă acest crap prăjit merge o mămăligă fierbinte și un mujdei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel