Cum se dezgheață corect carnea. Toți greșim la acest capitol
Dezgheţatul cărnii poate reprezenta o problemă atunci când sunteţi în criză de timp şi vreţi să gătiţi ceva rapid. Cu toate astea, soluţii există.
Dacă vreţi să dezgheţaţi carnea, trebuie doar să o scoateţi din congelator şi să o lăsaţi în frigider. În acest mod va sta la o temperatură constantă, potrivită, iar bacteriile nu vor putea să se dezvolte. În acest fel va fi perfectă pentru consum.
Potrivit Departamentului pentru Agricultură a Statelor Unite ale Americii, dacă dezgheţaţi carnea în acest mod o puteţi chiar recongela, asta dacă nu mai vreţi să o gătiţi din nou.
Textură mai bună
Dezgheţatul cărnii în frigider nu este doar o chestiune de siguranţă a alimentelor, ci şi una de gust.
Atunci când va fi gătită va avea o textură mult mai bună, pentru că umiditatea este reabsorbită în fibre.
În cazul decongelării rapide, carnea va fi mult mai uscată şi mai tare în urma tratamentului termic, scrie exquis.ro.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News