Cum se curăță ușor orice pieptene: trucuri de îngrijire a accesoriilor de păr, dezvăluite de hair-styliști
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se curăță ușor orice pieptene - trucuri de îngrijire a accesoriilor de păr, dezvăluite de hair styliști. Sursa - Pexels
Cum se curăță ușor orice pieptene - trucuri de îngrijire a accesoriilor de păr, dezvăluite de hair styliști. Sursa - Pexels
Praful, sebumul și reziduurile produselor folosite pentru îngrijirea părului se acumulează pe orice pieptene.  

Când vă pieptănați cu un astfel de pieptene, părul se murdărește foarte repede, așa că este important să spălați, săptămânal, pieptenele. 

Cu metoda de mai jos, procedură nu vă va lua mult timp și efort. În primul rând, pregătiți toate componentele de care veți avea nevoie: apă caldă și amoniac.

Trei plante care trebuie scoase, imediat, din casă: aduc sărăcie și necazuri

Într-un borcan de jumătate de litru, umplut cu apă caldă, adăugați trei linguri de amoniac. Amestecați conținutul recipientului cu o periuță de dinți uzată.

După aceea, adăugați puțin detergent lichid de vase și agitați din nou soluția. După ce lichidul de curățare este gata, băgați pieptenele în borcan (se pot pune mai multe deodată) și așteptați zece minute.

După expirarea timpului, clătiți pieptenele sub jet de apă, ajutându-vă de periuța de dinți, atunci când curățați accesoriul de diverse urme de murdărie.

 

BONUS. Secretele indiencelor pentru un păr sănătos și frumos: aplică-le și toată lumea te va invidia

 

Femeile din India exotică ne-au cucerit inimile. Merg la concursuri de frumusețe, cuceresc producătorii de la Hollywood cu aspectul lor și îi îmbătă cu parfumurile lor picante.

Privim cu invidie buclele groase și strălucitoare și ne dorim să avem și noi un păr la fel de frumos! Deci, care este secretul? 

Părul este mai strălucitor, dacă este spălat cu bere. Zece utilizări alternative ale acestei băuturi celebre

În India, aproape fiecare femeie are un păr frumos. Îngrijirea părului este un ritual zilnic cu care sunt obișnuite în copilărie.  

Șampon de casă. Siliconii, sulfații, parabenii nu sunt folosiți de indience. Ele își fac propriile produse de îngrijire a părului din ingrediente naturale. Doar beneficiile naturii și o combinație de ingrediente care au rezistat de secole! Ce conține un șampon prietenos cu părul? Cel mai adesea, este vorba de albuș de ou, suc de lămâie, ulei de cocos. Se pot adăuga ulei din semințe de muștar, turmeric și boabe de săpun shikakai.

Cele mai neinspirate cadouri de nuntă: 7 obiecte care aduc mirilor ghinion

Uleiuri. Indiencele masează scalpul cu uleiuri esențiale, le adaugă în șampon și măști. Fiecare tip de ulei este responsabil pentru un anumit efect, iată câteva dintre ele:

1. Uleiul de argan hidratează și conferă strălucire.

2. Uleiul din semințe de muștar stimulează creșterea.

3. Măslinul îl face mai puternic și mai mătăsos.

4. Migdalele împrospătează culoarea.

5. Susanul reduce căderea părului.

6.  Nuca de cocos calmează scalpul iritat.

Săpun cu semințe de mac, făcut în casă: se face simplu, este ieftin și oferă multă satisfacție 

Ayurveda este o știință străveche a frumuseții și a sănătății, conform căreia părul sănătos al unei femei se conectează cu Venus și Luna, care dau energie unei femei pentru a deveni o soție și o mamă bună.

Ce spune Ayurveda: susținem sănătatea părului din interior cu o nutriție adecvată, yoga, meditație și somn, iar din exterior cu șampoane, uleiuri și măști. În același timp, pe păr pot fi aplicate doar acele componente care pot fi consumate fără teamă. 

Temperatura optimă a apei pentru spălarea părului

Spălați-vă părul cu apă caldă și asigurați-vă că îl clătiți cu apă rece. Apa fierbinte va deschide foliculii și va spăla sebumul, necesar pentru protecția și creșterea părului. Apa rece închide porii și îmbunătățește circulația la nivelul scalpului. Drept urmare, părul va crește rapid, iar firele vor fi strălucitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel