Cum se curăță șosetele într-o mașină de spălat. Cel mai eficient truc ca să nu le pierdeți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se spală șosetele într-o mașină de spălat. Cel mai eficient truc ca să nu le pierdeți. Sursa - Pexels
Cum se spală șosetele într-o mașină de spălat. Cel mai eficient truc ca să nu le pierdeți. Sursa - Pexels
Mașina de spălat, care este atât de utilă în casă, poate ascunde și capcane, dacă nu este folosită corect.

În primul rând, este esențial ca mașina de spălat să fie folosită cu atenție pentru a evita dezastrele. Este important să acordați atenție materialelor și culorilor hainelor pentru a seta programul potrivit de spălare.

O altă problemă care apare, dacă locuiți cu mai multe persoane în aceeași casă, sunt șosetele, care practic dispar în timpul spălării. Din acest motiv, de-a lungul anilor, au apărut credințele despre mașinile de spălat, care au fost numite „mâncătoare de șosete”.

Zece obiecte din bucătărie de care trebuie să scapi imediat

Astăzi vă sugerăm o modalitate simplă, care vă va ajuta să nu pierdeți șosetele și să le găsiți repede perechea. Cu acest truc eficient nu veți mai pierde niciodată șosetele.

Cu toții aveți un sertar de șosete desperecheate. Motivul este că aceste articole sunt adesea pierdute și amestecate atât în ​​coșul de rufe murdare, cât și în coșul mașinii de spălat. Adăugați la asta și o oarecare similitudine între șosetele membrilor familiei, ceea ce face dificilă păstrarea lor ordonată.

Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă

Dacă vreți să evitați să petreceți ore întregi căutând perechile șosetelor, le puteți coase între ele cu un fir de ață sau prinde cu o agrafă specială. Când le puneți la uscat, lăsați șosetele prinse cu firul de ață sau cu agrafa pentru a nu le pierde nici în această etapă. Veți desprinde firul de ață doar când le veți încălța. Acest truc vă va ajuta să nu mai pierdeți șosetele în mașina de spălat.

Patru obiecte din casă nu trebuie curățate niciodată cu bicarbonat de sodiu. Iată care sunt acestea

O altă metodă eficientă și rapidă este să introduceți întotdeauna rufele într-un pungă perforată,  potrivită pentru spălare. Aceste pungi speciale sunt foarte utile când spălați șosetele tuturor membrilor familiei.

În acest fel șosetele vor fi spălate perfect, fără a se încurca între ele. Dacă fiecare membru al familiei va avea câte o pungă specială de diferite culori, în care își va pune șosetele murdare, spălarea lor va fi mai eficientă și șosetele nu se vor mai rătăci.

 

 

 

BONUS. Spală șosetele albe cu sare: o metodă simplă, dar uitată 

 

Șosetele albe sunt un element de bază în garderoba persoanelor care doresc să arate stilat și modern. Cu acest accesoriu, orice persoană are un aer îngrijit.

Cu toate acestea, șosetele albe nu pot fi numite practice. După câteva ore de purtare, șosetele albe se pătează și arată inestetic. Iar mașina de spălat nu poate curăța perfect șosetele albe.

Există o metodă simplă care te va surprinde prin eficacitatea sa. În primul rând, ar trebui să iei o cratiță mică (pe care nu o mai folosești pentru gătit) și să torni în ea aproximativ un litru de apă. Pornește aragazul și încălzește apa.

Grătarul va fi ca nou. Folosește metoda bunicii și vei scăpa rapid de urmele de grăsime 

Introdu câteva linguri de sare, puțin detergent și amestecă. Când sarea se topește, stinge focul și pune șosetele în soluție. Lăsa-le în apă cel puțin 30 de minute. Șosetele se spală, apoi, manual, se clătesc și se pun la uscat.

Dacă șosetele sunt prea murdare, mărește timpul în care acestea sunt lăsate în apa cu sare și detergent. De asemenea, poți adăuga mai mult detergent pentru a elimina toate petele negre.

 

 

BONUS. Elimină mirosul neplăcut din papucii de cameră: folosește aceste ingrediente pentru rezultate uimitoare  

 

Cum să eliminați rapid și ușor un miros neplăcut din papucii de cameră, folosind mijloace improvizate.

Uneori, papucii de cameră nu mai pot fi folosiți din cauza mirosului urât. Dar există mai multe modalități de a scăpa de această problemă neplăcută.

Cărbunele activ absoarbe bine umezeala și diverse arome. Luați două șosete vechi sau pungi de pânză, puneți câte 7-8  pastile de cărbune în fiecare, legați-le și lăsați-le în papuci peste noapte. Scoate cărbunele activ dimineața și bucurați-vă de rezultat.

Praf de copt. Pentru a elimina mirosul neplăcut din papucii de cameră, utilizați bicarbonat obișnuit, care este indispensabil în viața de zi cu zi. Se toarnă pudra în interiorul papucilor și se lasă câteva ore sau peste noapte. Apoi scuturați bicarbonatul de sodiu și îndepărtați reziduurile cu un aspirator.

Gata cu soluțiile de curățare pe bază de înălbitor. Folosește acest produs eficient, ieftin și ecologic

Peroxid de hidrogen sau oțet. Pentru a efectua procedura, înmuiați un tampon de bumbac în oricare dintre aceste soluții și ștergeți interiorul papucilor. Oțetul și peroxidul luptă eficient împotriva ciupercilor și, de asemenea, neutralizează bacteriile care sunt sursa de mirosuri neplăcute. Dacă rămâne o anumită aromă, prelucrați din nou papucii. Trebuie să aveți grijă atunci când utilizați această metodă, deoarece ambele soluții pot afecta suprafața delicată a pantofului.

Nu vă grăbiți să aruncați prosoapele de bucătărie: în 3 minute vor fi curate și vor mirosi frumos

Ceai sau cafea. Puneți pliculețe de ceai în pantofi sau presărați câteva frunze în fiecare papuc. Lăsați să acționeze peste noapte. Ceaiul absoarbe toate mirosurile neplăcute și are, de asemenea, propria sa aromă delicată, care va satura interiorul papucilor tăi.

Și cafeaua ajută la eliminarea mirosului neplăcut. Turnați cafea măcinată în fiecare papuc, iar după câteva ore, adunați cafeaua cu un aspirator.

 

Cum să speli papucii în mașina de spălat, astfel încât să nu aibă miros

 

Înainte de a pune papucii în cuva mașinii de spălat, trebuie să-i inspectați pentru tălpi deteriorate și elemente rupte. Dacă pantofii sunt în ordine, puneți-i într-o pungă specială de rufe (o puteți înlocui cu o față de pernă). Turnați detergent sub formă de gel, deoarece cel sub formă de pulbere nu se clătește bine. Setați modul delicat, opriți funcția de centrifugare, setați viteza minimă și începeți spălarea.

După terminarea ciclului de spălat, scoateți papucii și uscați-i bine. Pentru a absorbi rapid umezeala, umpleți fiecare papuc cu hârtie. Apoi uscați papucii la temperatura camerei sau în aer liber.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel