Cum se curăţă corect pomelo / VIDEO
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 17 feb 2021, 19:25
WhatsApp
Cum se curăță pomelo / Foto Pexels
Cum se curăță pomelo / Foto Pexels
Pe lângă gustul unic, fructele exotice sunt recunoscute și pentru modul atipic prin care pot fi desfăcute sau tăiate.  

Pomelo, de exemplu, care are puțin din gustul amărui al grepfruit-ului, puțin din aroma dulce a portocalelor și puțin din gustul acrișor al lămâii, se desface într-un mod diferit. 

Dacă ne vom apuca să-l desfacem ca pe o portocală, va trebuie să depunem extrem de mult efort, deoarece partea ce protejează miezul este foarte groasă și greu de rupt cu mâna. Prin urmare, vom avea nevoie de un cuțit. Pentru început, trebuie să decupăm capacul de deasupra fructului. Tăiem cu ajutorul cuțitului aproximativ 1,3 cm din coajă.
 
Mai departe, tăiem fructul în patru părți, doar cât ține grosimea cojii, fără să atingem miezul din interior. După ce am făcut patru tăieturi, lăsăm cuțitul și, cu ajutorul degetelor, tragem cu putere de părțile secționate, până se desfac. La final, îndepărtăm și partea de jos a cojii. Veți vedea că fructul în sine este mult mai mic decât părea la început când avea coaja.

Urmează desfacerea fiecărei jumătăți în felii și apoi decojirea fiecărei felii în parte. Tăiați la început coaja de la capetele feliilor, apoi se va desface mai ușor.

Coaja albă care învelește miezul este amară și trebuie îndepărtată.

VIDEO: Cum se curăță pomelo pas cu pas


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?