Cum se confiază corect coaja de portocală. Sfaturi utile de la un bucătar celebru
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Portocale / Foto Pexels
Portocale / Foto Pexels
Vlădutz, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat, la Antena 1, cum se confiază corect coaja de portocală.

Înainte de a curăța portocalele de coajă, acestea se spală bine și se țin în apă cu bicarbonat de sodiu pentru 24 de ore.

A doua zi, se scot portocalele din apă, se clătesc în altă apă rece, se șterg bine și se decojesc. Apoi, se pun cojile de portocale la fiert în apă cât să fie acoperite, timp de 30 de minute. Se scot din apă și se lasă la răcit.

Se pregătește un sirop din zahăr cu apă în proporție de 2:1(adică 1 kg de zahăr se pun 500 ml apă). Se adaugă cojile în siropul de pe foc și se fierb pentru 30 de minute. Se scot și se lasă să se răcească atât cojile, cât și siropul. Din nou, se fierb cojile de portocală în sirop, la foc mic, până când acestea se înmoaie foarte bine.

Coaja de portocală confiată se păstrează în borcane închise ermetic, până la doi ani, la frigider, sau în cămări răcoroase, notează a1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel