Înainte de a curăța portocalele de coajă, acestea se spală bine și se țin în apă cu bicarbonat de sodiu pentru 24 de ore.
A doua zi, se scot portocalele din apă, se clătesc în altă apă rece, se șterg bine și se decojesc. Apoi, se pun cojile de portocale la fiert în apă cât să fie acoperite, timp de 30 de minute. Se scot din apă și se lasă la răcit.
Se pregătește un sirop din zahăr cu apă în proporție de 2:1(adică 1 kg de zahăr se pun 500 ml apă). Se adaugă cojile în siropul de pe foc și se fierb pentru 30 de minute. Se scot și se lasă să se răcească atât cojile, cât și siropul. Din nou, se fierb cojile de portocală în sirop, la foc mic, până când acestea se înmoaie foarte bine.
Coaja de portocală confiată se păstrează în borcane închise ermetic, până la doi ani, la frigider, sau în cămări răcoroase, notează a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva