Cum se completează PLF pentru intrarea în România - VIDEO cu paşii necesari
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vezi în articol care sunt pașii pentru completarea formularului digital pentru intrarea în România.

Autoritățile au creat un tutorial cu pașii necesari pentru completarea formularului digital pentru intrarea în România. Acest formular va fi necesar din data de 20 decembrie 2021. 

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei plf.gov.ro. Mai întâi vă autentificați pe baza unei adrese de e-mail și apăsați butonul "autentificare". Dacă e-mailul este valid veți primi un link. Verificați e-mailul, accesați link-ul primit și veți fi redirecționat în aplicația de completare al formularului.

Cum completați formularul

Accesați butonul verde "formular nou" din partea dreaptă de sus a ecranului, apoi selectați opțiunea "CNP" dacă dețineți o carte de identitate din România sau opțiunea "pașaport" dacă prezentați alt document la trecerea frontierei, ulterior completați câmpurile obligatorii ale formularului cu numele, prenumele, țara din care ați plecat, data plecării și punctul de trecere a frontierei În continuare este necesar să introduceți adresa de destinație. Apoi, este necesară completarea numărului de telefon la care puteți fi contactat pe perioada șederii în România. În continuare, selectați modul de călătorie: autoturism, tren, autocar, avion sau vapor și introduceți toate datele necesare în funcție de vehiculul de transport. Aceste informații le regăsiți pe biletele de călătorie. Ulterior, indicați o persoană de contact în caz de urgență. La pasul următor adăugați țările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei.

Ulterior, dacă este cazul, introduceți datele minorilor care vă însoțesc. În ultima etapă bifați că sunteți de acord cu prelucrarea datelor personale de către autoritățile competente și că ați luat la cunoștință prevederile legislației în vigoare. La final apăsați butonul verde "salvează", iar aplicația va genera formularul digital de intrare în România. Din meniul listă formulare puteți vizualiza toate  formularele pe care le-ați completat pentru intrarea în țara noastră în ultimele 15 zile. Formularul se completează individual, cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România. Acesta nu trebuie tipărit pentru că este afișat automat în sistemul informatic al Poliției de Frontieră după scanarea cărții de identitate sau a pașaportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel