Nu spălaţi rufele înainte de a scoate petele de cacao cu lapte, căci spălatul obişnuit le stabilizează datorită fixării albuminei din lapte.
Când pata e proaspătă, încercaţi următoarea metodă: se umezeşte locul cu apă, apoi se freacă bine cu sare fină de bucătărie. Este bine să adăugaţi şi puţină glicerină. La sfârşit, se spală bine.
În cazul petelor vechi, după frecarea cu sare, se întrebuinţează un detergent.
Pentru stofele de lână se utilizează benzină, apoi amoniac.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor
Nu spăla niciodată cuțitele cu apă fierbinte! Este cea mai mare greșeală. Cum se procedează corect
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- 170 de zimbri din România pot absorbi CO2-ul produs de 2 milioane de mașini - Articol The Guardian
- „Stăpânul inelelor“ se întoarce. Primele imagini din noul sezon cu Sauron, Galadriel și Celebrimbor / video
- UPDATE: Atacatorul ar fi membru al unei grupări paramilitare pro-ruse / Robert Fico, premierul Slovaciei, a fost împușcat
- Antena 3 CNN, imagini cu Ludovic Orban, dansând la o petrecere cu vrăjitoarea Sidonia și clanul Fabian. „M-am rugat plângând / Să nu mă părăsești nicicând”
- Roșiile cu brânză, ”meniul de vară” al românilor. Mihaela Bilic: N-ai ce să greșești
- Istoricul Mihail Dobre: De ce ar trebui să doneze România sistemul PATRIOT și nu Spania sau Germania / video
- Marea Finală Chefi la cuțite 2024. Câștigător sezon 13
- Sunt ultimele informații din TAROM: Mesajul primit de toți angajații, în această seară. Ce s-a discutat cu directorul despre salarii
- Scenariu-negru pentru Firea. A spus-o direct: din 10 iunie, pensionară
- Ce este, cu adevărat, tragic în crima din Crângași. Concluziile psihologului Radu Leca