Data publicării:
Cum scapi RAPID de un ULCIOR la ochi. Simptome și TRUCURI naturale. Usturoiul îl face să DISPARĂ peste noapte, vezi CUM
Remedii naturale care te scapă rapid de un ulcior la ochi.
Ulciorul la ochi, denumit de medici si orjelet, este o infecţie a glandelor sebacee de la baza unei gene și este pe cât de dureros și neplăcut, pe atât de inestetic, dar există câteva remedii naturale care te pot ajuta să scapi de el peste noapte.
Deşi în majoritatea cazurilor, infecţia nu este gravă şi ar trece destul de rapid cu un antibiotic local, există trucuri şi remedii naturale care ajută vindecarea urciorului.
Cauzele pentru care se formează un ulcior sunt multiple, de la produse cosmetice vechi, până la frecatul frecvent al ochilor, igiena deficitară în zona oculară, utilizarea unor instrumente de igienă precum prosopul comun, pensule de machiaj murdare, piscină murdară sau lentile de contact nedezinfectate.
1. Lapte integral
Din leacurile băbești se spune că laptele de mamă te ajută în cazul unui ulcior pentru că face magie. Ei bine, în lipta lui, este bun și laptele integral.
Pentru a vindeca un ulcior la ochi, încălzeşte o ceaşcă de lapte integral gras şi tamponează urciorul cu un tampon steril, folosind lichidul cât mai cald posibil.
Aplică pe ochi până se răceşte laptele rămas în ceaşcă şi apoi clăteşte ochiul uşor cu apă călduţă.
Ai grijă să nu bagi lapte cald în ochi şi să nu ai ochii, pielea şi mâinile murdare când tamponezi urciorul cu lapte, deoarece te poţi trezi cu o suprainfecţie.
2. Apă cu sare
Un alt remediu este apa cu sare.
Fierbe un litru de apă cu 2 linguriţe de sare. Lasă să se răcească puţin şi înmoaie un prosop curat sau un tampon demachiant în apa sărată.
Tamponează bine ulciorul şi înmoaie mereu în apa caldă, astfel încât să ţii compresa sărată circa 20 de minute, la temperatură mare. Foloseşte acest remediu dimineaţa şi seara şi vei scăpa de ulcior.
3. Zeamă de usturoi
Deși sună... usturător, zeama de usturoi este trecută ca remediu naturist împotriva ulciorului la ochi. Dacă vrei să scapi foarte repede de un ulcior la ochi, poţi folosi ulei esenţial sau chiar căţei de usturoi pisaţi.
Aplică pe întreaga zonă inflamată seara şi dimineaţa şi vei vedea ce minuni poate face această plantă cu proprietăţi antibacteriene şi antiseptice. Aplică pasta pe pleoapă, respectiv pe zona unde se fac cearcănele de obicei, în funcţie de locul în care ţi-a apărut ulciorul. Lasă să se usuce, timp de aproximativ 5 ore şi spală cu apă călduţă, arată unica.ro.
Infecţia se va retrage şi ochiul își va reveni a doua zi.
4. Condurul doamnei
Floarea este un remediu tradiţional cunoscut la ţară, dar oamenii de la oraş au uitat de beneficiile ei.
Dacă nu găsiţi la plafar sau în grădină, cel mai bine este să întrebaţi farmacistul.
După ce aplicaţi petalele florii pe ulcior, lăsaţi să se usuce şi spălaţi cu săpun antiseptic după 4 ore.
Ce să mai faci dacă ai un ulcior la ochi
1. Se recomandă comprese calde, pentru că stimuleaza aducerea puroiului acumulat la suprafața pielii, astfel încât acesta să se dreneze în mod natural, însă în ritm accelerat.
Udă un prosop curat cu apă caldă, dar ai grijă să nu fie fierbinte și aplică apoi compresa pe pleoapa afectată.
După 5-10 minute, poți îndeparta compresa și o poți reaplica la cateva ore. Nu pune presiune mare pe zona respectivă și nu încerca, sub nicio forma, să spargi abcesul, arată doc.ro.
2. Masează usor pleoapa afectată, pentru a stimula drenajul. Poți masa ușor, cu degetele curate ori cu o bucata de tifon, pleoapa la suprafața căreia se afla ulciorul. Dacă simți dureri la atingere, oprește-te și nu mai masa zona până când durerile nu dispar.
3. Spala bine pleoapa afectată.
Spală-ți mâinile cu apă și săpun, pentru a te asigura ca sunt curate, apoi clătește-ți pleoapa pe care se află ulciorul, cu apa calduță din belșug.
Șterge ochiul cu un servetel pe care îl vei arunca apoi.
Simptomele unui ulcior la ochi
Primul simptom în cazul unui ulcior este o umflătură pe pleoape, pe care poți să o remarci dimineața, imediat ce te-ai trezit din somn.
Alte simptome pentru ulcior la ochi sunt:
- Lăcrimarea ochilor
- Înroșirea pleoapelor
- Senzație de arsură
- Disconfort general, dar mai ales la clipire
- Senzația de corp străin în ochi
- Mâncărime
- Aspect de pleoapă căzută
Este foarte important de știut că ulciorul este contagios și se recomandă evitarea atingerii ochilor până ce acesta dispare.
Ulciorul nu trebuie niciodată stors precum un coș, nici măcar în situația în care abcesul nu se sparge de la sine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News